Americká buchta z domácí pekárny

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Metalistka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vejce
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek cukr
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      lžička kakao
    • 0,5
      lžička skořice
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 4
      hrnek jablka
    • 1
      hrst ořechy
    • 1
      hrst rozinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program dort. Doba pečení je přibližně 1:45. Ořechy, rozinky a jablka přidáme po zvukovém signálu, po skončení hnětení. Před pečením můžeme vyndat metly.
2
Buchta je opravdu výborná a dlouho díky jablkům vláčná.
3
Poznámka: hrnek = 250 ml

Komentáře k receptu

  • eva18
    eva18 |

    8. 4. 2014 11:22

    Já domácí pekárnu kupovala přes http://domaci-pekarny.hyperzbozi.cz. Skvělé ceny, široký výběr!

  • honza
    honza |

    16. 10. 2010 16:59

    je třeba po vymíchání (program těsto) vypnout,dát jablka a zamíchat třeba lžící a zapnout program pečení(bez míchání) :-)

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    13. 11. 2009 20:29

    Robila som v nedeľu presne tento recept, ale nepiekla som v pekárni, ale na plechu. Buchta bolá výborná a dlho vláčna vďaka jablkám - dala som aj čerstvé aj sterilizované vo vlastnej šťave.

  • Lucia Drotárová
    Lucia Drotárová |

    13. 11. 2009 09:38

    Tak jsem vyzkoušela - a někde se stala chyba.... Taky jsem ještě přidala pečení - cca 25 minut - protože to předtím bylo výrazně nedopečené... což předpokládám je díky tomu, že moje pekárna - Eta Harmony - ještě DOCELA DLOUHO po zapípání (a tedy vhození jablek) míchá... jablka přímo rozdrtila na jablečnou kaši. Nevím, zda tohle dělá i autorčina pekárna? V každém případě, problém je, že když jsem se upečenou buchtu pokusila vyklopit, rozpadla se. Chuťově to není špatné - ale ty kusy můžu jíst tak sama, stěží je můžu někomu nabídnout, že....Kde se asi stala chyba? (Předpokládám, že nalít tohle hotové těsto na pekáč - problémy nemám....naopak mám dobrou buchtu. Prostě, zatím mi to nevychází, že by to bylo vhodné péct v pekárně....)

  • Alena B.
    Alena B. |

    26. 10. 2009 14:39

    včera som skúšala a naozaj bola výborná a voňavá - len som po upečení a odskúšaní špáradlom musela pridať ešte pečenie, asi boli jablká veľmi šťavnaté....určite budem piecť znova - chválim a dávam 1