1008
Mražené lososy necháte rozmrazit a odhleníte je. Mezi tím si uvaříte, jak já říkám takovou "polívku" - nálev na naložení ryb. Tj. kořenová zelenina a... více o Vyuzený losos
Na rozehřátém olivovém oleji lehce orestujeme pokrájený česnek na tenké plátky, přidáme nakrájené rybí tyčinky, na proužky pokrájená rajčata, víno,... více o Losos s krabí omáčkou
Zakysanou smetanu vyšleháme s olivovým olejem. Přidáme nasekaný kopr. Dochutíme solí a pepřem. Popřípadě můžeme přidat pár kapek citrónové šťávy.... více o Uzený losos s koprovou studenou omáčkou
1. Lososa polozime kuzi dolu na pekac 2. Vsechny ostatni ingredience smichame dohromady a smes prelejeme pres lososa a nechame asi 30 minut marinovat... více o Losos se sladko-pálivou omáčkou
Lososa vykostíme, umyjeme, pokrájame na rezne pokvapkáme citrónom a posypeme korením. Takto ho necháme 1-2 hod. Cibuľu nadrobno pokrájame a osmažíme... více o Strieborny losos na zelenine
Suroviny prohřát a marinovat 1hod. opéct na pánvi... více o Marinovaný losos
Osušené porce lososa pokapeme citronovou šťávou (3 lžičky), osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. Mezitím v kastrolku rozpustíme máslo,... více o Losos s estragonovou omáčkou
V misce uděláme zálivku z oleje,citronové šťávy, bazalky, česneku, rozmarýnu, bíleho pepře a petrželky. Vložíme 3 porce lososa a necháme odležet 1... více o Losos pečený v alobalu na másle s bylinkami
Umyjeme filety z lososa a osušíme, pak je z obou stran osolíme a dáme z obou stran koření na ryby. Do pečící mísy dáme olej, tak půl cm, na to... více o Losos na medu s brambory
Odkrojené "steaky" z lososa omyjeme a osušíme od přebývající vody. "Steaky" osolíme, opepříme a připravíme si bylinky. Z rozmarýnu odstraníme stonky... více o Losos na bylinkách
Nejdříve si připravíme čočkový salát: Zelenou a červenou čočku uvaříme "al dente", což znamená, že není úplně dovařená, aby zůstala vcelku a... více o Losos s čočkovým salátem
1) Smícháme sůl a citronový pepř. Směsí potřeme lososa (použijeme filé i s kůží), ten pomažeme vrstvou olivového oleje a necháme odstát. 2) Omyté... více o Losos s citronovým pepřem
Lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronem a necháme odležet. Na rozpáleném pleji ho zprudka opečeme. Jeden pomeranč nakrájíme na... více o Pomerančový losos s medovou krustou
Nejprve si nachystáme bylinkové máslo. Vezmeme si misku, ve které se nám nejlépe bude máslo míchat. Do té dáme povolené máslo, bylinkovou sůl, pepř,... více o Losos s bylinkovým máslem a teplou zeleninou na másle
Kousky lososa jemně zaprášíme moukou a vložíme na pánev s rozehřátým máslem. Maso posolíme, posypeme kmínem a opékáme z obou stran dozlatova. Když je... více o Losos s bylinkovou omáčkou
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Vyválíme placky... více o Lokše s povidly
Droždí rozpustíme s cukrem a polovinou vody, necháme na teplém místě stát asi 10 minut než se vytvoří kvásek (jsou viditelné bubliny). Ve velké míse... více o Arabské lodičky pide s různými náplněmi
Jablka oloupeme a vykrojíme z nich jádřince. Otvory naplníme směsí drcených ořechů, vanilkového a skořicového cukru a rozpuštěného másla. Listové... více o Jablka v županu podle Lorenze Lamase
Představím zde velmi jednoduchý a fantastický recept na roastbeef (nebo chcete-li: rostbíf), upravený podle ne zcela všední metody vaření při nízké... více o "Low Temperature" - Roastbeef
Kdo si musí créme fraîche vyrobit podomácku, musí začít následujícím krokem den dopředu: do kelímku šlehačky přidáme 2 lžíce podmáslí, zamícháme a... více o Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Z mouky, změklého másla a vody uhněteme podle potřeby hladké nelepivé těsto. Z těsta uděláme kouli, kterou zabalenou do fólie necháme minimálně 120... více o Quiche Lorraine
Ingredience na těsto vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Těsto. Po ukončení programu vykynuté těsto vyndáme z nádoby a rozdělíme na... více o Loupáčky zadělávané v domácí pekárně
Z přísad vypracujeme těsto a dáme do chladu na půl hodiny odpočinout. Datle umeleme, přidáme ořechy, cukr, šťávu a strouhanou kůru a rum a dobře... více o Datlové lodičky
Suroviny na těsto smícháme rukou v míse a necháme půl hodiny odležet. Strouhanka se spojí s bílky a ořechy. Na pocukrovaném vále vyválíme plát silný... více o Ořechové loučky vydatné
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme, vložíme na rozpálený olej a opékáme do měkka, poté vyjmeme. Do výpeku vsypeme žampiony, cibuli a slaninu a... více o Lovecké řízky
Počet vajec záleží na počtu topinek: 1 ks topinky = 1 vejce. Plátky chleba si osmažíme z obou stran dozlatova. Z vajec si uděláme volské oči - na... více o Lovošská topinka
*Množství pro dvě osoby. Lilek rozpůlíme-podélně a vydlabeme dužinu. Lilek uvnitř posolíme, dužinu také a necháme vypotit. Pak vysušíme ubrouskem nebo... více o Lilkové lodičky
Do zmrzlinových oplatek dejte jogurt (můžete jej dát přibližně na hodinu odkapat do sítka vyloženého plátýnkem). Banány rozkrojte na poloviny a část... více o Jogurtová lochneska
Brambory oloupeme, rozkrojíme na dvě půlky. Zapékací velkou mísu vymažeme olivovým olejem a vložíme do ní brambory. Dáme péct do změknutí přiklopené... více o Bramborové lodě
Namočené fazole slijte a v nové vodě uvařte doměkka. Nahrubo je rozmixujte s trochou tekutiny, prošlehejte s ořechy, dochuťte, přidejte celer a cibuli... více o Fazolová polévka (Lobio)
Jablka hrubě nastrouhaná dáme do kastrolu, můžeme je ochutit, kromě cukru ještě i citronovou šťávou a kůrou, skořicí, podlijeme troškou vody a za... více o Jablečný Lotus řez - nepečený
V robotu zpracujte mouku, cukr, sůl a máslo na hrubou drobenku. Smetanu trochu ohřejte, rozdrobte do ní droždí a rozmíchejte. Přidejte žloutek a... více o Máslové loupáčky
Uvedené množství je na misku nebo pekáček o velikosti 30 X 20 cm. Lotus karamelovými sušenkami vyložíme dno misky. Následně sušenky potřeme vrstvou... více o Lotus dezert se šlehačkou
Oloupaná, natvrdo vařená vejce nastrouháme do misky. Přidáme jemně krájenou červenou cibuli, drobně pokrájený lovecký salám, smetanový tavený sýr,... více o Lovecká pomazánka
Omytá cherry rajčátka rozpůlíme. Z plátků sýra a šunky vykrojíme trojúhelníkové "plachty", propíchneme je opatrně párátkem a zapíchneme do rajčatové... více o Jednohubky lodičkové
Z části mouky, vody a přidáním cukru a droždí vyrobíme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vymísíme středně tuhé elastické těsto. Necháme 1... více o Sladký rohlík - loupák
Papriky podélně rozpůlíme, očistíme od semínek a naplníme nádivkou z rohlíků. Nádivka: rohlíky pokrájíme na malé kostičky, zvlhčíme mlékem a... více o Paprikové lodičky s nádivkou
Šejkr do poloviny naplníme kostkami ledu. Přidáme vodku, gin, rum, tequilu, sekt, citrónovou šťávu a cukrový sirup Důkladně protřeseme a přecedíme do... více o Long Island Ice Tea
Do misky nasypeme mouku, cukr, žloutky, rozpuštěný tuk, kvásek, citronovou kůru, špetku soli, zaděláme vlažným mlékem (mléko podle potřeby, aby bylo... více o Rohlíčky k čaji a kávě (loupáky)
Všechny tyto suroviny smícháme dohromady. Pokud těsto bude řídké, přidáme mouku. Připravíme si vál a z těsta si vyvalujeme placky a zvolna pečeme na... více o Lokše (langoše)
1. Předehřejte troubu na 190°C. 2. Dejte povařit čerstvý chřest (cca 3-5 minut) a pak schlaďte studenou vodou, slaninu opečte na pánvi (cca 1 minutu)... více o Lotrinský quiche
Cuketu podélně rozkrojíme a dáme na olejem vymazaný plech řezem dolů rozpéct do předehřáté trouby na 10 minut, aby šla dobře vydlabat. Poté ji necháme... více o Cuketové lodičky - zapečené
Máslo rozpusťte, vejce ušlehejte s cukrem do světlé pěny, přidejte citronovou kůru a postupně vmíchejte mouku s práškem do pečiva a kvítky levandule.... více o Lotrinské madlenky
Množství ingrediencí je na 1 koláčovou formu o ø 24 cm. Z mouky, másla, mléka, vejce a soli vypracujte hladké těsto. Zabalte do fólie a chlaďte 2... více o Lotrinský koláč
Malý vyšší pekáček, dortovou formu nebo plastovou krabičku si vytřeme olejem nebo vyložíme fólií. Dno poklademe vrstvou Lotusek a na tu budeme... více o Nepečený karamelový Lotus dezert / pohár
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme olej a vodu, promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Vyšleháme hladké těsto, do kterého nakonec... více o Smetanový Lotus dort
Začněte lokšemi. Brambory uvařte ve slupce doměkka. Vychladlé je oloupejte, prolisujte nebo na jemno nastrouhejte. Na pomoučněném vále k nim přidejte... více o Husí játra v lokši
Brambory uvařte ve slupce doměkka, asi 30 minut. Slijte je a nechte vychladnout. Oloupejte je a nastrouhejte najemno nebo prolisujte v bramborovém... více o Lokše
Listové těsto rozválíme a rozložíme na plech. Švestky nakrájíme na měsíčky a poskladáme hustě vedle sebe po těstě. Smícháme smetany, vejce, trochu... více o Švestkový koláč z listového těsta
Ze surovin na těsto vypracujeme linecké těsto a menší kousky vymačkáme do vymazaných formiček (kousky těsta obalíme v mouce). Vytlačíme do krajů... více o Linecké košíčky
Pro přípravu těsta na Linecké cukroví prosijeme na válu mouku, přidáme cukr, promneme tuk a pomocí žloutků zaděláme těsto. Necháme v chladu odpočinout... více o Linecké cukroví krok za krokem
Platýz má lahodné bílé maso, které je poměrně tučné, ale velmi jemné, s úžasnou chutí a… Celý článek
Čerstvé ryby jsou vynikající, ne každému je ale příjemné jejich intenzivní aroma. Bohužel se… Celý článek
Nic nebylo nalezeno