Bramborové lodě

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks brambory velké!
    • 1
      ks červená cibule velká!
    • 1
      ks tvaroh vanička, polotučný, jemný..
    • sůl
    • koření - 7 druhů pepře
    • rozmarýn koření
    • mletý kmín
    • máslo
    • olivový olej
    • sojový granulát cca 50 gramů
    • sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme, rozkrojíme na dvě půlky. Zapékací velkou mísu vymažeme olivovým olejem a vložíme do ní brambory. Dáme péct do změknutí přiklopené víkem na cca 200°. Necháme potom vychladnout tak, aby nás nepálily do rukou.
2
Sójový granulát uvaříme dle návodu. Scedíme, necháme vychladnout. Potom ještě vymačkáme vodu!
3
Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na másle. Promícháme s mletým kmínem.
4
Vychladlé brambory vydlabeme, uděláme v nich prostě velké důlky.
5
Tvaroh smícháme s rozmarýnem, solí a pepřem dle chuti. Přidáme osmahlou cibulku a sójový granulát. Tuto směs vložíme do vydlabaných brambor. Posypeme nastrouhaným sýrem a dáme ještě zapéct, než sýr zezlátne.
6
Jako přílohu doporučuji něco šťavnatého. Jestli salát nebo jen třeba okurky, to je na vás :-)
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pe3
    pe3 |

    15. 11. 2013 19:06

    Místo soji jsem použila uzené maso z žeber a super :-)