Sladký rohlík - loupák

Hodnocení:

Moje:

120 minut
40
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hladká mouka
    • 12
      g sůl
    • 140
      g cukr (10 g do kvásku, 130 g do těsta)
    • 30
      g sušené mléko
    • 50
      g droždí
    • 180
      g margarín
    • 4
      ks vejce (dvě do těsta, dvě na potírání)
    • 3,5
      dl voda
    • mák (na posypání)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z části mouky, vody a přidáním cukru a droždí vyrobíme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vymísíme středně tuhé elastické těsto. Necháme 1,5 hodiny odpočinout. Dvakrát přetužíme a tvarujeme rohlíky. Necháme nakynout, před pečením natřeme vajíčkem a sypeme mákem. Pečeme v páře. Z této dávky uděláme 45 ks po 30 g nebo 28 ks po 50 g.
2
Sladký rohlík patří do skupiny jemného pečiva pro vysoký obsah tuku a cukru. Je to sortiment sladkého pečiva vhodný ke snídani nebo dětem na přesnídávku.
Zařazení: Ostatní Pečiva

Komentáře k receptu

  • Lidka
    Lidka |

    7. 11. 2011 17:23

    Prosím o vysvětlení" pečení v páře", ještě jsem to neslyšela.Mám dát do trouby hrnek s vodou? Ráda bych recept zkusila. :-\