Losos s bylinkovou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Leo123

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks filé z lososa
    • 100
      ml mléko
    • petrželová nať
    • sůl
    • pepř mletý
    • podravka
    • hladká mouka
    • 150
      g máslo
    • 1
      hrst bazalka nejlépe čerstvá
    • 200
      ml smetana ke šlehání 30%
    • 1
      lžíce kopr sterilizovaný
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kousky lososa jemně zaprášíme moukou a vložíme na pánev s rozehřátým máslem. Maso posolíme, posypeme kmínem a opékáme z obou stran dozlatova. Když je losos opečený a měkký, vyjmeme jej z pánve.
2
Petrželku a lístky bazalky nasekáme najemno. V malém množství mléka rozkvedláme lžíci hladké mouky a promícháme se smetanou.
3
Na pánev s máslem (po smažení lososa) nasypeme nasekané bylinky a kopr, necháme prohřát a pak zalijeme mlékem a smetanou ke šlehání 30%. Ochutíme solí, podravkou, můžeme i pepřem.
4
Upečeného lososa polijeme bylinkovou omáčkou a zdobíme plátkem citronu. Podáváme s pečenými nebo uvařenými brambory, chutná i s toastovým chlebem.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.