Autor:

Losos s bylinkovou omáčkou

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Filé z lososa 4 ks
Mléko 100 ml
Petrželová nať  
Sůl  
Pepř mletý  
Podravka  
Hladká mouka  
Máslo 150 g
Bazalka
nejlépe čerstvá
1 hrst
Smetana ke šlehání
30%
200 ml
Kopr
sterilizovaný
1 lžíce
Kmín  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Kousky lososa jemně zaprášíme moukou a vložíme na pánev s rozehřátým máslem. Maso posolíme, posypeme kmínem a opékáme z obou stran dozlatova. Když je losos opečený a měkký, vyjmeme jej z pánve.
Petrželku a lístky bazalky nasekáme najemno. V malém množství mléka rozkvedláme lžíci hladké mouky a promícháme se smetanou.
Na pánev s máslem (po smažení lososa) nasypeme nasekané bylinky a kopr, necháme prohřát a pak zalijeme mlékem a smetanou ke šlehání 30%. Ochutíme solí, podravkou, můžeme i pepřem.
Upečeného lososa polijeme bylinkovou omáčkou a zdobíme plátkem citronu. Podáváme s pečenými nebo uvařenými brambory, chutná i s toastovým chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Německo: Panenka se šalotkou Víno v kuchyni - 4 vybrané recepty ze čtyř zemí Články z

Komentáře k receptu: Losos s bylinkovou omáčkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt
Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor! Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor!
8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi 8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web