Autor:

Losos s bylinkovou omáčkou

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Filé z lososa 4 ks
Mléko 100 ml
Petrželová nať  
Sůl  
Pepř mletý  
Podravka  
Hladká mouka  
Máslo 150 g
Bazalka
nejlépe čerstvá
1 hrst
Smetana ke šlehání
30%
200 ml
Kopr
sterilizovaný
1 lžíce
Kmín  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Kousky lososa jemně zaprášíme moukou a vložíme na pánev s rozehřátým máslem. Maso posolíme, posypeme kmínem a opékáme z obou stran dozlatova. Když je losos opečený a měkký, vyjmeme jej z pánve.
Petrželku a lístky bazalky nasekáme najemno. V malém množství mléka rozkvedláme lžíci hladké mouky a promícháme se smetanou.
Na pánev s máslem (po smažení lososa) nasypeme nasekané bylinky a kopr, necháme prohřát a pak zalijeme mlékem a smetanou ke šlehání 30%. Ochutíme solí, podravkou, můžeme i pepřem.
Upečeného lososa polijeme bylinkovou omáčkou a zdobíme plátkem citronu. Podáváme s pečenými nebo uvařenými brambory, chutná i s toastovým chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Krémová houbová polévka s nočky Houbové recepty z chalupy Články z

Komentáře k receptu: Losos s bylinkovou omáčkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Horoskop na další týden: Krysy čeká pokušení, Tygry nečekané peníze Horoskop na další týden: Krysy čeká pokušení, Tygry nečekané peníze
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web