Autor:

Žampiony s bylinkovou omáčkou

Střední
Ingredience
Brambory 500 g
Anglická slanina 100 g
Žampiony 600 g
Rostlinný olej 3 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Pažitka 1 svazek
Tvaroh smetanový s bylinkami 150 g
Zakysaná smetana 150 ml
Žampiony s bylinkovou omáčkou

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z hub

Brambory oloupeme, omyjeme a podélně rozčtvrtíme. Slaninu nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme a přepůlíme. V pánvi vypečeme slaninu a odložíme ji stranou.

K výpeku dáme rozehřát olej a přidáme nakrájené brambory, které asi 15 minut opékáme. Asi 5 minut před dopečením přidáme žampiony. Směs promícháme, osolíme, opepříme a dodusíme.

Opereme a osušíme pažitku, nakrájíme ji nadrobno a jednu lžíci odložíme na ozdobení.

Potom utřeme tavroh, zakysanou smetanu a pažitku dohladka. Na žampionovo-bramorovou směs dáme slaninu a utřený tvaroh. Posypeme zbylou pažitkou. Pokrm podáváme přímo z pánve.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
3-
2.67 3 5 1
Šípková omáčka Nejoblíbenější omáčky k masu Články z

Komentáře k receptu: Žampiony s bylinkovou omáčkou

Komentáře

  1. Anonym   26.03.2005 | 10:18 | reagovat |

    tak já to teda zkusím

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web