Žampiony s bylinkovou omáčkou

moje hodnocení:

2,7

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory
    • 100
      g anglická slanina
    • 600
      g žampiony
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      svazek pažitka
    • 150
      g tvaroh smetanový s bylinkami
    • 150
      ml zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme, omyjeme a podélně rozčtvrtíme. Slaninu nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme a přepůlíme. V pánvi vypečeme slaninu a odložíme ji stranou.
2
K výpeku dáme rozehřát olej a přidáme nakrájené brambory, které asi 15 minut opékáme. Asi 5 minut před dopečením přidáme žampiony. Směs promícháme, osolíme, opepříme a dodusíme.
3
Opereme a osušíme pažitku, nakrájíme ji nadrobno a jednu lžíci odložíme na ozdobení.
4
Potom utřeme tavroh, zakysanou smetanu a pažitku dohladka. Na žampionovo-bramorovou směs dáme slaninu a utřený tvaroh. Posypeme zbylou pažitkou. Pokrm podáváme přímo z pánve.
Zařazení: Pokrmy Z hub

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    28. 10. 2010 16:13

    Zařazení: Maso, Bezmasé, Z brambor, Houby, Z mléka / sýra, Uzeniny :-$ :-$ :-$

  • Anonym
    Anonym |

    26. 3. 2005 10:18

    tak já to teda zkusím