Losos s čočkovým salátem

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g filé z lososa
    • 1
      lžíce slunečnicový olej
    • citron
    • 80
      g máslo
    • 5
      snítka tymián
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce balzamikový ocet
    • 1
      lžíce med
    • 1
      lžička dijonská hořčice
    • 15
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve si připravíme čočkový salát: Zelenou a červenou čočku uvaříme "al dente", což znamená, že není úplně dovařená, aby zůstala vcelku a nerozpadala se. Ze spařených a poté oloupaných rajčat vyjmeme jádřinec a nakrájíme je na kostičky. Jarní cibulku pokrájíme na jemno. Do vychladlé čočky přidáme rajčata, cibulku, natrhanou bazalku, sůl, pepř a balzamicovou zálivku, kterou připravíme rozšleháním balzamikového octa, medu, dijonské hořčice, olivového oleje, mletého černého pepře a soli. Vše dobře promícháme, zakryjeme fólii a dáme na půl hodiny odležet.
2
Mezitím si připravíme lososa:
3
Filety osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej na smažení, vložíme porce ryb a pečeme na pánvi nejdříve na straně s kůží. Přidáme máslo, česnek a tymián. Takto ochuceným tukem přeléváme lososa 8 až 10 minut. Poté za stáleho přelévání olejem opečeme do zlatova i z druhé strany.
4
A můžeme servírovat. Doprostřed talíře dáme čočkový salát, na něj položíme pečeného lososa, kterého lehce přelijeme zálivkou z olivového oleje a citrónu a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Zdena
    Zdena |

    1. 4. 2013 18:24

    Kuchařská pohotovost :'( , jste padlý na hlavu?