Petrželová omáčka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      svazek petrželová nať
    • 100
      ml zeleninový vývar
    • 150
      ml smetana
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jemně nasekanou cibulku zpěníme na másle. Petrželovou nať jemně nasekáme a přídáme k cibuli. Zalijeme vývarem a smetanou, promícháme a vaříme asi 5 minut. Poté omáčku rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu

  • 0ndra
    0ndra |

    1. 10. 2016 14:21

    My jsme měli upečené králičí stehna,tak jsem místo vývaru použil ten sos z pod masa a mírně zahustil moukou.Bylo to vynikající.

  • Jitka
    Jitka |

    15. 6. 2014 11:45

    Já to dělám k lososu. Třeba udělat pirohy z listového těsta uvniř s kousky osileného lososa. Upéct a k tomu tuto omáčku.

  • luke
    luke |

    3. 10. 2013 18:32

    k čemu se to hodí udělat?

  • Dagmar Hubková
    Dagmar Hubková |

    16. 4. 2010 15:17

    já teda petrželovou omáčku dělám taky, sice jinak, bez smetany ale s tou smetanou to zkusím taky ....:-))

  • Václav FRONĚK
    Václav FRONĚK |

    16. 11. 2006 06:33

    To vypadá dobře.To jisto jistě vyzkoušíme.