Autor:

Pettole - italské smaženky z kynutého těsta

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka
pokud mozno pouzijeme semola rimacinata di grano duro
500 g
Droždí 15 g
Vlažná voda
cca
400 ml
Brambory
1 mensi brambora jiz uvarena
 
Sůl
1 lzicka nebo lzice, testo ochutname
1 lžička
Olivový olej
na smazeni
 
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta

Postup přípravy:

V troše vlažné vody rozpustíme kvasnice, v míse smícháme mouku, sůl, dobře rozmačkanou bramboru, přidáme kvasnice a začneme zpracovávat, postupně přidáváme vodu. Těsto má kašovitou konzistenci, je spíše tekuté. Necháme kynout nejméně hodinu na teplém místě.

V hrnci s vyššími okraji rozpálíme dostatečné množství oleje, vykynuté těsto trochu promícháme, polévkovou lžící jej po troškách nabereme a s pomocí druhé lžíce necháme sklouznout do oleje. Olej musí být opravdu vařící, těsto do nej vložené se musí okamžitě nafouknout, vytvořená kulička velice rychle zezlátne, obrátíme jí a usmažíme z druhé strany. Vytáhneme a položíme na ubrousek, aby se odsál zbytečný tuk. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme veškeré těsto.

Pettole se smaží docela rychle, kuchařka je musi stále hlidat. Podávají se prakticky okamžitě, musí být křupavé zvenku a měkoučké uvnitř. Jedná se o italské tradiční pečivo dělané v období vánočních svátků, a to převážně v krajích Basilicata a Puglia. K přípravě tohoto pečiva se používá mouka semola rimacinata di grano duro, což jest mouka z tvrdé pšenice, která je v Česku k dostání ve specializovaných prodejnách nebo na internetu. Můžete jí nahradit klasickou polohrubou moukou. Do těsta také můžeme přidat kousky ančoviček či pár na kousky rozkrájených nakládaných sušených rajčat. Taktéž můžeme udělat variantu nasladko, v tom případě přidáme do těsta lžíci cukru a hrozinky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Jogurtová pizza Recepty z domácího jogurtu Články z

Komentáře k receptu: Pettole - italské smaženky z kynutého těsta

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web