Autor:

Kynuté plněné rohlíčky

Střední
Těsto
Hladká mouka 500 g
Sůl 1/2 lžička
Droždí 70 g
Hera 1 kostka
Mléko
1/8 l
 
Žloutek 2 ks
Cukr
na obalování
 
Tvarohová náplň
Tučný tvaroh 250 g
Moučkový cukr 100 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Žloutek 1 ks
Mléko 2 lžíce
Rozinky 1 hrst
Citronová kůra
z 1ks citronu
 
Kynuté plněné rohlíčky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Z droždí cukru a vlažného mléka necháme vzejít kvásek, který vlijeme do mouky smíchané se solí, rozšlehaných žloutků a pokrájeného změklého tuku. Nenecháme kynout, ale hned těsto rozdělíme na 6 bochánků, které vyvalujeme na kulaté placky, velikosti dna dortové formy nebo podle mělkého talíře. Každou placku rozdělíme na 8 trojúhelníčků, které plníme nádivkou, svineme do tvaru rohlíku, konce stočíme do středu, klademe na pomaštěný pekáč nebo pečící papír a potřené rozšlehaným vejcem pečeme ve středně teplé troubě do růžova. Ještě horké obalujeme v cukru.

Náplň: Tvaroh rozředíme mlékem, přidáme moučkový i vanilkový cukr, žloutek, citronovou kůru a omyté překrájené rozinky. Promícháme. Je-li tvarohová náplň příliš hustá přilijeme trochu mléka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Kynuté plněné rohlíčky

Komentáře

  1. Marky   18.03.2013 | 11:22 | reagovat | závadný

    Kromě cukru k droždí se do těsta cukr nepřidává??? :-)

  2. marrkula   25.02.2012 | 12:28 | reagovat | závadný

    Super recept,super těsto.Perfektně se s ním pracuje.Já ale nedělala 8 ks.z kola,ale jen 4 a rohlíčky akorát.Měla jsem jich 24 Ks.2 plechy.Akorád jsem měla hoňku( a myslím že nejen já ) s informací 1/8 l.mléka-takže pro ty co to neví jako já, tak je to 125ml.A neobalova jsem v cukru,ale cukr jsem na to jemně posypala před pečením na vajíčko a bomba.Plnila jsem čokoládovým salkem.Spousta nám ho sice vyteklo,ale i tak bomba.

  3. BindiDindi   23.01.2011 | 18:51 | reagovat | závadný

    Prosím Vás, je 1l mléka do těsta opravdu dobře? To se mi totiž vůbec nezdá :-\

    1. danyi@mf.cz   24.01.2011 | 11:31 | reagovat | závadný

      Dobrý den. Bohužel dobře není. Jednotku jsem již opravil. Děkuji za upozornění. ;-)

  4. Anonym   01.10.2007 | 8:28 | reagovat | závadný

    Já si z pečícího papíru vystřihnu podle velkého talíře kruh .Na něj pak dám těsto a malým válečkem vyválím. Anna

  5. a abu   10.03.2004 | 9:14 | reagovat | závadný

    Verko, je to vyborne, nejvetsi problem je ale vyvalet kulatou placku, aby rohlicky byly alespon trochu stejne.

    1. věra   09.02.2013 | 17:36 | reagovat | závadný

      ......žádný problém., vyválím z těsta kolo, položím obráceně mělký talíř a nožem, nebo rádýlkem objedu a mám kruh-vždy stejný.
      Hodně úspěchů všem!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web