Autor:

Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté

Snadné
Těsto
Polohrubá mouka 500 g
Droždí 1/2 kostka
Cukr krupice 1 špetka
Sůl
rovná
1 lžička
Vlažná voda
cca
250 ml
Dále
Jitrnice  
Jaternicový prejt  
Jelitový prejt  
Jelito  
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté

Postup přípravy:

Do mísy nasypeme mouku, do které uděláme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, které posypeme cukrem a zalijeme polovinou vody. Trochu promíchneme a necháme droždí rozpustit. Po rozpuštění droždí přidáme sůl, zbylou vodu (dle potřeby) a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple pod utěrkou nakynout.
Pak opět propracujeme a rozdělíme na několik stejně velkých bochánků, které na pomoučněném stole zploštíme, naplníme kouskem prejtu, jitrnice nebo jelita. Knedlíky pevně uzavřeme, položíme na pomoučněný stůl uzavřenou stranou a necháme ještě cca 10 minut kynout.
Pak knedlíky naházíme do vroucí vody a za občasného promíchnutí vaříme cca 5-6 minut - dle velikosti a tloušťky knedlíků. Nejlepší je zkusit jeden knedlík vyndat, roztrhnout kousek těsta, a tak vidíme, zda je či není hotový.
Po uvaření vyndáme a ihned propícháme vidličkou nebo špejlí, aby pára vyšla ven, aby se knedlíky nesrazily.

Podáváme s osmaženou cibulkou, se zelím, špenátem nebo cibulovou řepou.

Vejce v ingrediencích nechybí, nejsou nutná.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Špagety s hráškem a tyrolským špekem Připravte se na jaro s hráškem Články z

Komentáře k receptu: Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté

Komentáře

  1. Chobotova   19.10.2016 | 20:14 | reagovat | závadný

    Knedliky byly perfektni. Ja plnila jitrnicemi, udelala jsem dusene zeli a nebylo nic co by nam chybelo.

  2. Stáňa   05.02.2015 | 9:19 | reagovat | závadný

    Nejdřív jsem si řekla co všechno si ještě může čecháček vymyslet, pak jsem se do nich dala a to co popsala Andrea jsme na talířích měli taky :-* děkuji, byly boží.

  3. Andrea Křížová   24.11.2014 | 12:12 | reagovat | závadný

    Byla to neskutečná dobrota, knedlíky nadýchané a s podušeným zelím naprosté blaho. Děkuji a doporučuji.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web