Autor:

Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté

Snadné
Těsto
Polohrubá mouka 500 g
Droždí 1/2 kostka
Cukr krupice 1 špetka
Sůl
rovná
1 lžička
Vlažná voda
cca
250 ml
Dále
Jitrnice  
Jaternicový prejt  
Jelitový prejt  
Jelito  
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté

Postup přípravy:

Do mísy nasypeme mouku, do které uděláme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, které posypeme cukrem a zalijeme polovinou vody. Trochu promíchneme a necháme droždí rozpustit. Po rozpuštění droždí přidáme sůl, zbylou vodu (dle potřeby) a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple pod utěrkou nakynout.
Pak opět propracujeme a rozdělíme na několik stejně velkých bochánků, které na pomoučněném stole zploštíme, naplníme kouskem prejtu, jitrnice nebo jelita. Knedlíky pevně uzavřeme, položíme na pomoučněný stůl uzavřenou stranou a necháme ještě cca 10 minut kynout.
Pak knedlíky naházíme do vroucí vody a za občasného promíchnutí vaříme cca 5-6 minut - dle velikosti a tloušťky knedlíků. Nejlepší je zkusit jeden knedlík vyndat, roztrhnout kousek těsta, a tak vidíme, zda je či není hotový.
Po uvaření vyndáme a ihned propícháme vidličkou nebo špejlí, aby pára vyšla ven, aby se knedlíky nesrazily.

Podáváme s osmaženou cibulkou, se zelím, špenátem nebo cibulovou řepou.

Vejce v ingrediencích nechybí, nejsou nutná.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Grilované krevety s česnekem Krevety, kalamáry, chobotnice a jiné mořské plody Články z

Komentáře k receptu: Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté

Komentáře

  1. jaruška   12.12.2016 | 13:06 | reagovat |

    moc dobré, zařazuji do domácího jídelníčku oblíbených jídel :-))

  2. Chobotova   19.10.2016 | 20:14 | reagovat |

    Knedliky byly perfektni. Ja plnila jitrnicemi, udelala jsem dusene zeli a nebylo nic co by nam chybelo.

  3. Stáňa   05.02.2015 | 9:19 | reagovat |

    Nejdřív jsem si řekla co všechno si ještě může čecháček vymyslet, pak jsem se do nich dala a to co popsala Andrea jsme na talířích měli taky :-* děkuji, byly boží.

  4. Andrea Křížová   24.11.2014 | 12:12 | reagovat |

    Byla to neskutečná dobrota, knedlíky nadýchané a s podušeným zelím naprosté blaho. Děkuji a doporučuji.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web