Kynuté polštářky s jablky

Hodnocení:

Moje:

80 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g jablka
    • 175
      g cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      lžička droždí
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • sůl
    • tuk
    • mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka rozčtvrtíme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na kousky. Ty dáme do hrnce spolu s 50 g cukru a 50 ml vody a přivedeme k varu. Za občasného míchání dusíme při střední teplotě asi 45 minut. Kompot pak necháme vychladnout. Mouku smícháme s droždím a 75 g cukru. Přidáme vejce, žloutek, 100 ml vlažné smetany a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme a necháme 30 minut kynout. Znovu prohněteme, vyválíme a radýlkem vykrájíme čtverečky. Ve vysokém hrnci nebo fritéze rozehřejeme tuk na 180 °C. Nakrájené čtverečky v něm smažíme dozlatova, vyjmeme a necháme okapat. Ještě teplé je posypeme zbylým cukrem. Zbylou smetanu ušleháme a promícháme s jablky. Podáváme ke smaženým polštářkům.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.