Autor:

Kynuté knedlíky plněné masem

Snadné
Porce: 4
TĚSTO:
Polohrubá mouka 1/2 kg
Droždí
větší
1/2 kostka
Cukr krupice 1 špetka
Sůl
necelá
1 lžička
Vlažná voda
cca
2,5 dl
NÁPLŇ:
Uzené maso - vařené
, pečené plecko nebo bůček, dušená nebo uzená šunka cca
300 g
Cibule 2 ks
Olej  
Sůl
a pepř dle chuti
 
DOHOTOVENÍ:
Kysané zelí  
Cibulka
dozlatova osmažená
 
Dušený špenát  
Kynuté knedlíky plněné masem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzené, Vepřové, Uzeniny

Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme větší polovinu droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme cca 1dl vody a necháme krátce v klidu droždí rozpustit, pak nasypeme po obvodu(ne na droždí!) sůl, přidáme další část vody a od důlku s rozpuštěným droždím vypracováváme hladké, ne příliš tuhé, nelepivé těsto. Dle potřeby můžeme přidat trochu vody.

Hotové těsto necháme v teple asi 25 minut kynout, pak znovu promneme, rozdělíme na stejně velké dílky, z kterých uděláme placičky, do jejich středu nandáme směs, pevně zabalíme, spojem těsta položíme na pomoučněný stůl a necháme ještě jednou kynout(cca 15 minut).

Knedlíky naházíme do vroucí osolené vody a po vyplavání vaříme cca 5 minut. Během vaření je alespoň jednou opatrně promícháme, otočíme. Na zkoušku vyndáme jeden, který natrhneme a zjistíme, zda je vařený. Uvařené knedlíky po vyndání IHNED propícháme - necháme vyjít páru, aby se knedlíky nesrazily. Na vaření zvolíme větší hrnec, knedlíky během vaření ještě nabydou. Knedlíky podáváme ihned, posypané osmaženou cibulkou na oleji nebo sádle a s kysaným nebo dušeným zelím nebo dušeným špenátem.

Náplň: na trošce oleje osmažíme cibulku, přisypeme drobně pokrájené maso dle chuti(uzené, pečené...), ochutíme solí a pepřem. Před plněním knedlíků náplň necháme vychladnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 17 x
1
4.94 17 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 17x)
Pražma se zeleninou v papilotě Rychlovky z moří a oceánů Články z

Komentáře k receptu: Kynuté knedlíky plněné masem

Komentáře

  1. Jitka Formánková   18.01.2016 | 10:43 | reagovat | závadný

    Recept je perfektní, skvěle napsaný a tak se knedlíky povedly i mně :-))

  2. Lucka   11.08.2014 | 14:18 | reagovat | závadný

    Co mám napsat?Prostě to byl parádní oběd a moc moc děkuju.

  3. Zorka   03.03.2014 | 18:06 | reagovat | závadný

    Výborné!!

  4. Renáta   22.01.2014 | 9:44 | reagovat | závadný

    Dobrý den. Včera jsem zkoušela udělat knedlíky s uzeným podle zdejšího receptu a povedly se mi báječně. Množství odpovídalo, doba kynutí i vaření taky, prostě recept jak se patří. Někdy se mi stane, že je množství špatně a to dokonce ani v receptech z časopisů pro a to je kupuje tolik lidí.

  5. Bella4500   06.10.2012 | 21:02 | reagovat | závadný

    tohle já miluju.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web