Kynuté knedlíky plněné masem

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 15
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • TĚSTO:
    • 0,5
      kg polohrubá mouka
    • 0,5
      kostka droždí větší
    • 1
      špetka cukr krupice
    • 1
      lžička sůl necelá
    • 2,5
      dl vlažná voda cca
  • NÁPLŇ:
    • 300
      g uzené maso - vařené , pečené plecko nebo bůček, dušená nebo uzená šunka cca
    • 2
      ks cibule
    • olej
    • sůl a pepř dle chuti
  • DOHOTOVENÍ:
    • kysané zelí
    • cibulka dozlatova osmažená
    • dušený špenát

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme větší polovinu droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme cca 1dl vody a necháme krátce v klidu droždí rozpustit, pak nasypeme po obvodu(ne na droždí!) sůl, přidáme další část vody a od důlku s rozpuštěným droždím vypracováváme hladké, ne příliš tuhé, nelepivé těsto. Dle potřeby můžeme přidat trochu vody.
2
Hotové těsto necháme v teple asi 25 minut kynout, pak znovu promneme, rozdělíme na stejně velké dílky, z kterých uděláme placičky, do jejich středu nandáme směs, pevně zabalíme, spojem těsta položíme na pomoučněný stůl a necháme ještě jednou kynout(cca 15 minut).
3
Knedlíky naházíme do vroucí osolené vody a po vyplavání vaříme cca 5 minut. Během vaření je alespoň jednou opatrně promícháme, otočíme. Na zkoušku vyndáme jeden, který natrhneme a zjistíme, zda je vařený. Uvařené knedlíky po vyndání IHNED propícháme - necháme vyjít páru, aby se knedlíky nesrazily.
4
Na vaření zvolíme větší hrnec, knedlíky během vaření ještě nabydou.
5
Knedlíky podáváme ihned, posypané osmaženou cibulkou na oleji nebo sádle a s kysaným nebo dušeným zelím nebo dušeným špenátem.
6
Náplň: na trošce oleje osmažíme cibulku, přisypeme drobně pokrájené maso dle chuti(uzené, pečené...), ochutíme solí a pepřem. Před plněním knedlíků náplň necháme vychladnout.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jitka Formánková
    Jitka Formánková |

    18. 1. 2016 10:43

    Recept je perfektní, skvěle napsaný a tak se knedlíky povedly i mně :-))

  • Lucka
    Lucka |

    11. 8. 2014 14:18

    Co mám napsat?Prostě to byl parádní oběd a moc moc děkuju.

  • Zorka
    Zorka |

    3. 3. 2014 18:06

    Výborné!!

  • Renáta
    Renáta |

    22. 1. 2014 09:44

    Dobrý den. Včera jsem zkoušela udělat knedlíky s uzeným podle zdejšího receptu a povedly se mi báječně. Množství odpovídalo, doba kynutí i vaření taky, prostě recept jak se patří. Někdy se mi stane, že je množství špatně a to dokonce ani v receptech z časopisů pro a to je kupuje tolik lidí.

  • Vendula
    Vendula |

    18. 1. 2014 13:17

    My zase nejradši kynutý. Bramborové čas od času taky udělám, přijdou mi ale těžký a bojím se, že se rozvaří.

  • Bella4500
    Bella4500 |

    6. 10. 2012 21:02

    tohle já miluju.

  • Marie Vaňková
    Marie Vaňková |

    30. 8. 2012 19:57

    Je u nás taknějak zažité, že kynuté knedlíky jsou sladké a s masem bramborové. Dělala jsem dneska švestkové, těsto nesladím a tak jsem do pár kousků zabalila kladenskou pečeni. Já tedy knedlíky vařím na páře, ale to je detail a s masem je to vážně dobrota. Stačilo hodně posypat cibulkou a po sladkém obědě to byla výborná tečka na závěr. Bezpochyby je brzy udělám i se zelím.