Kapr na česneku - Balkán

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg kapr
    • 1
      ks česnek palička
    • 3
      lžíce ocet
    • 3
      lžíce voda
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 2
      lžíce petrželová nať nakrájená
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vykuchaného a očištěného kapra (POZOR! Kůži ponechat! Pokud ponecháváte i hlavu, je dobré odstranit žábra!) omyjeme, kůži několikrát příčně (na obou stranách kapra) nařízneme a potřeme směsí ze dvou stroužků lisovaného česneku a 1/2 lžičky soli. Takto upraveného kapra položíme na špejlemi (dřívky, jídelními hůlkami - co je proste po ruce, aby se nám kapr nelepil ke dnu) vyložený pekáč. Kapra polejeme olejem a zálivkou, kterou připravíme se zbytku prolisovaného česneku, octu, vody, mouky, petrželky, papriky - dosolíme, opepříme podle chuti (hlavně dobře promíchat). Dáme péct do trouby, během pečení podléváme výpekem. Pečeme do zlatova (zhruba hodinku při 200 °C). Česnek - beli luk nebo taky češnjak
2
Dobrou chuť, Pile.
3
Originální název: Šaran sa belim lukom
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana Nekulová
    Jana Nekulová |

    1. 2. 2014 15:07

    Moc dobré!!! Super vychutávka s těmi párátky proti připečení :-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    14. 12. 2012 19:15

    Takto upravený kapr byl moc chutný, děkuji autorovi i za podrobný popis přípravy. Bála jsem se, že česnek zhořkne, ale nestalo se, opravdu moc dobré. Pokud chcete někdo na Vánoce kapra a ne klasicky smaženého v trojobalu, doporučuji. Jenom výpek se mi neudělal, podlévala jsem vodou.