Autor:

Kynuté Jidáše

Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Cukr krupice 70 g
Žloutek 2 ks
Hera 100 g
Vanilková esence  
Skořice  
Sůl  
Vejce 1 ks
Droždí
čerstvé nebo 3/4 sáčku sušeného
30 g

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Z droždí a 4 lžic vlažného mléka a lžíce cukru necháme vzejít kvásek. Máslo, žloutky a cukr utřít a přidat mouku se skořicí, případně s vanilkovou esencí, se solí a zbytek mléka s kváskem. Vypracovat těsto a nechat hodinu vykynout.

Z vykynutého těsta vyválet stejně dlohé pásky a stočit do spirálek. Nechat ještě vykynout cca 10 min. na plechu vyloženým papírem na pečení. Nakonec potřít rozšehaným vejcem a upéct v troubě vyhřáté na 160 °C asi 25 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Komentáře k receptu: Kynuté Jidáše

Komentáře

  1. Marcela Čadková   09.04.2008 | 12:55 | reagovat |

    mléka 250ml to mi vypadlo, omlouvám se

  2. František Pazdera   08.04.2008 | 10:38 | reagovat |

    Takže - mléka kolik?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web