Kynuté Jidáše

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 70
      g cukr krupice
    • 2
      ks žloutek
    • 100
      g hera
    • vanilková esence
    • skořice
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 30
      g droždí čerstvé nebo 3/4 sáčku sušeného

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z droždí a 4 lžic vlažného mléka a lžíce cukru necháme vzejít kvásek. Máslo, žloutky a cukr utřít a přidat mouku se skořicí, případně s vanilkovou esencí, se solí a zbytek mléka s kváskem. Vypracovat těsto a nechat hodinu vykynout.
2
Z vykynutého těsta vyválet stejně dlohé pásky a stočit do spirálek. Nechat ještě vykynout cca 10 min. na plechu vyloženým papírem na pečení. Nakonec potřít rozšehaným vejcem a upéct v troubě vyhřáté na 160 °C asi 25 minut.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Marcela Čadková
    Marcela Čadková |

    9. 4. 2008 12:55

    mléka 250ml to mi vypadlo, omlouvám se

  • František Pazdera
    František Pazdera |

    8. 4. 2008 10:38

    Takže - mléka kolik?