Italská pizza

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 22
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hladká mouka
    • 20
      g droždí
    • 200
      ml voda
    • 100
      ml olivový olej
    • 1
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto zaděláme a necháme 2 hodiny kynout. Rozdělíme na 2 bochánky a dáme do lednice na 10 minut vychladit. Potom rozděláme na plech a potřeme kečupem, poklademe salám, sýr apod. Dáme do vyhřáté trouby péct.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marco netuší
    Marco netuší |

    13. 4. 2017 11:27

    Lituji vaše hosty, kteří museli jíst 14 let pizzu v pizzerii, kde neumí udělat těsto. Snad už od Vás všichni utekli :) :)

  • Neumajer
    Neumajer |

    28. 6. 2015 18:02

    Katko máš pravdu mezi kečupem a protlakem není žádný rozdíl. :-)

  • Jakub Neumajer
    Jakub Neumajer |

    28. 6. 2015 17:58

    podle mně si oqqy007 jen blbec protože jak de vidět ještě nikdy si nebyl/a v Itálii já jsem tam byl už 10 krát a v každé restauraci dávají kečup do pizzy je tu ale jenom jedna vyjímka a to s cibulovou pizzou tam se dává speciální omáčka takže bych já tebe a tvé recepty označil 5 takže mi odepiš na Facebook. :-D :-) a jemi stebe na :-$

  • marco
    marco |

    8. 9. 2014 23:28

    Bomba. Dekuji moc krat za recept. Vlastnim 14 let pizzerii v Italii a cekal sem jenom na tohle. S tim budu mit kopec zakazniku ..hahahahahaha. proste bomba :-D

  • petra
    petra |

    7. 1. 2014 23:54

    muzu porovnat a rozdil tam je, a velkej.

  • lol
    lol |

    10. 10. 2013 12:33

    lepší je sex o hodne

  • lol
    lol |

    10. 10. 2013 12:30

    :-$ smrdí jako posraná prdel

  • sm
    sm |

    10. 10. 2013 12:25

    ff

  • lol
    lol |

    10. 10. 2013 12:21

    lepší je sex

  • Míša
    Míša |

    28. 4. 2013 18:10

    To jo no kečup se nehodí...lepší je udělat si normalně tomatovou omáčku

  • Katka
    Katka |

    18. 1. 2013 17:17

    Hele a jedl si někdy pizzu v Itálii, já jo a několikrát a vždy tam byl rajčatový protlak ,upřimně veliký rozdíl v chuti mezi kečupem a protlakem v pizze není

  • jurasek
    jurasek |

    21. 11. 2012 16:07

    :-)

  • Lenka
    Lenka |

    21. 8. 2012 23:47

    Pizza je moc dobrá. Trošku jsem si jí vylepšila - přidám sůl, trochu cukru a vlažnou vodu. Z poloviční dávky udělám dvě p. a peču v el. troubě na 250 stupňů cca.15 min. :-P

  • ajasekpes
    ajasekpes |

    5. 8. 2012 13:37

    souhlas

  • Oggy007
    Oggy007 |

    17. 7. 2012 12:29

    Italska pizza s kecupem???? Za 5!!!!!

  • Vláďa
    Vláďa |

    2. 6. 2012 11:34

    A k tomu kečup. Panebože !!!! Ital by asi popukal smíchy a Čech to hrdě nazve Italská pizza...

  • cuoco
    cuoco |

    28. 3. 2012 15:05

    Zbytocne komentovat, lebo kdo dava do pizza cesta ktore vola Italska pizza, vajicko je blbec. To cesto moze byt dobre na buchty ale s cestom na pizzu NEMA NIC SPOLOCNE ! PS: Nekritizujem recept ale meno .

  • Petr N.
    Petr N. |

    28. 3. 2012 14:32

    Nadšení opadlo po ochutnání...zase další buchta se salámem... Za mě - nechutná...

  • Milanoer
    Milanoer |

    6. 3. 2012 23:05

    těsto na pravou italskou pizzu kyne 24 hodin a droždí je "utřeno" s olivovým olejem.... pak je krupavá a přitom vláčná.... O:-) V Miláně se dá koupit mražený polotovar za 1 euro a zdaleka se na mu česká pizza nemůže rovnat :-P

  • hyperkosta
    hyperkosta |

    25. 2. 2012 23:31

    Dodal jsem 16g mořské soli, a 14g cukru daná porce je na 2 pizzy o prumeru 30cm s opravdu vynikajícím tenkým těstem. Recept naprosto boží - při rozehřáté troubě na 300 stupnu se pizza peče cca 5min a je vynikající.

  • Sona
    Sona |

    17. 2. 2012 19:13

    no prostě super..:) moc nám to chutnalo :-p

  • Simi
    Simi |

    29. 9. 2011 23:38

    Lepší těsto jsem v ruce ještě neměla :-) !!! Opravdu výborné!!! Stačí se přesně držet receptu a už nemusíte nic přidávat, nic ubírat! Těsto je krásné vláčné, nelepí se, dobře se tvaruje a hlavně... chutná výborně!!!! Mohu jen doporučit!!! :-)

  • stendhall
    stendhall |

    4. 8. 2011 20:40

    Výborné těsto a strašně jednoduché =)

  • 13ka
    13ka |

    25. 6. 2011 13:31

    Opravdu výborné těsto. Lehké a dobře zpracovatelné :-P

  • Xyruxx
    Xyruxx |

    12. 3. 2011 16:03

    Přesně, jak píše Inna, musíš mít pec, v normální troubě to není úplně ono, i když nám doma chutná, tak jako z pizzerie nikdy není. Ale kdo má místo v kuchyni a nevadí mu investice kolem 2000,- Kč, tady jsem našel test domácích pecí: http://www.kuchyne.cz/spotrebice/domaci-pece-na-pizzu-ktera-upece-pravou-italskou.aspx. :-)

  • Inna
    Inna |

    4. 3. 2011 10:13

    aby byla jako v pizzerii musíš mít na pečení pec

  • Iva.ojoj
    Iva.ojoj |

    3. 3. 2011 21:05

    s těstem se pracovalo dobře a bylo výborné. akorát to pořád není to z pizzerie...sakryš, jak oni to tam dělají??

  • Xyruxx
    Xyruxx |

    10. 2. 2011 17:13

    Konečně dobrý postup na těsto na pizzu. Jiné už nedělám. Nesmí se ale zapomenout na to vychlazení v chladničce, jinak se s ním špatně pracuje. Uvedené množství mi vyjde tak na 2 velké pizzy. Peču na 250-275, prostě maximum, a cca 10-15 min. Dávám za 1. :-)

  • Gábina H
    Gábina H |

    23. 1. 2009 11:53

    Já peču pizzu na max, to je 275 stupňů, mám upečeno za 10-15 minut. Když mám více plechů, peču i na horkovzduch, ale v půlce pečení prohodím plechy.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    23. 1. 2009 11:16

    Olivový olej je také normální :-) Ale pokud Anonym myslí třeba slunečnicový, ano, do těsta se může dávat i jiný rostlinný olej.Pro Janu Tichou: když peču pizzu, vyhřívám troubu na 200°C, po vložení snížím teplotu na 180°C a peču asi 20-30 minut, nebo dokud nejsou okraje pěkně pečené.

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    23. 1. 2009 10:01

    Nikdy nevim, na kolik mám troubu nastavit a jak dlouho péct...:-(

  • Anonym
    Anonym |

    15. 1. 2008 09:26

    Můžu použít i normální olej, bude to s ním taky tak kypré?

  • Pavla
    Pavla |

    12. 12. 2007 16:47

    Výborná pizza!!Udělala jsem přesně podle receptu.Opravdu moooc dobé!!Dávám jasnou 1!!!

  • Anonym
    Anonym |

    3. 3. 2007 21:04

    Díky za výborný recept na skvělou pizzu.Mám jich spoustu,ale tenhle je nejlepší!Díky,díky,díky....Dávám 1* Helena se severní Moravy.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    19. 4. 2006 14:29

    Udělala jsem pizzu podle tohoto receptu. Ikdyž jsem postup ani přesně nedodržela - těsto kynulo asi hodinu a do ledničky jsem ho nedávala - udělala jsem pizzu na plech - byla výborná !! Příště dám o něco méně mouky, úplně stačí 30 dkg. Je to moc dobré, měkkoučké těsto, kousek zbyl do druhého dne a zůstal pořád kyprý (zakrytý miskou).Díky za recept, už vím, podle čeho budu pizzu dělat ! dávám 11111111.