182
Bulgur v cedníku několikrát propláchněte vodou, sceďte, přendejte do kastrůlku, zakapejte citrónovou šťávou a připravte podle návodu. Okurku zbavtw... více o Tabouleh
Nejprve si kuřecí prsa uvaříme ve vodě tak, aby byla dokonale měkká. Poté je přemístíme na talíř nebo prkénko a roztrháme vidličkou na vlákna. Ve... více o Tacos
Maso omyjte, osušte a nakrájejte na kostky velikosti 2 x 2 cm. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte sádlo a asi 2 minuty na... více o Perkelt s tarhoňou
Mouku nasypte do mísy a promíchejte se solí a rozdrceným fenyklem. Do odměrky nalijte 180 ml vlažné vody a promíchejte s droždím a cukrem. Nechte pár... více o Chlebový šnek s tahini a fenyklem
Jablka oloupejte, nakrájejte na čtvrtky, zbavte jádřinců a namočte do mísy s vodou a trochou citronové šťávy. Vanilkový lusk podélně rozkrojte a... více o Tarte tatin (obrácený koláč)
Morkové kosti omyjte a naskládejte na plech. Nechte zatáhnout v troubě, asi 15 minut při 180 °C. Oloupanou cibuli přepulte a opečte řeznou stranou na... více o Tafelspitz
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě, ne zcela doměkka, stačí okolo 15 minut. Cibuli mezitím oloupejte, překrojte napůl a potom nakrájejte na... více o Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Upozorňuji že majóneza jde vyšlehat pouze ze sójového mléka, které musí mít stejnou teplotu jako olej. Pokud vytáhnete mléko z lednice, a tudíž bude... více o Veganská majonéza/tatarka
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na plát, který rozdělíme nožem nebo rádýlkem na menší obdélníčky. Velikost záleží na nás, jestli chceme... více o Sezamové taštičky
Smíchejte mouku, cukr, sůl, vejce a na kostičky nakrájené vychlazené máslo. Vypracujte těsto - ideálně za pomoci nožů nebo konečků prstů, abyste jej... více o Dýňové tartaletky
Plát listového těsta rozdělíme na čtyři obdélníky. Každý obdélník si pomyslně podélně rozdělíme na dvě části, kdy na jedné nožem uděláme zářezy a na... více o Hot-dog taštičky
Vychladlé oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme vejce, osolíme dle chuti a promícháme. Pak dle potřeby přidáme mouku,... více o Bramborové taštičky plněné masem
Oloupeme brambory Jednu bramboru nakrájíme na plátky a druhé uřízneme kousek, kterým poté vytvoříme víčko a tuto bramboru vydlabeme tak,aby uvnitř... více o Tajemná brambora
Těstoviny vsypte do hrnce s osolenou vroucí vodou a uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly na skus. Poté sceďte. Rajčata zakápněte olivovým olejem... více o Tagliatelle se žampiony
Připravte si pánev vhodnou do trouby. Z plátu listového těsta vykrojte kruh o něco menší, než je pánev. Řepu pokrájejte na měsíčky, cibule na klínky.... více o Tarte tatin s řepou a cibulí
Mouku nasypte do mísy, přilijte vodu, olej a rukou míchejte, aby se suroviny spojily. Jakmile získáte kompaktní hmotu, začněte ji zpracovávat na... více o Tažený jablkový závin
Bulgur v cedníku několikrát propláchněte vodou, sceďte, přendejte do kastrůlku, zakapejte citronovou šťávou a připravte podle návodu. Okurku zbavte... více o Salát tabouleh
Uděláme těsto den předem. Do misky s polohrubou moukou přidáme osolenou horkou vodu a dobře zamícháme. Až bude těsto hotové, tak to zabalíme... více o Domácí Gjóza (taštičky)
Maso si očistěte. Naškrábejte je ostrým nožem a důkladně promíchejte se žloutkem, olejem, nasekanými kapary a hořčicí, dochuťte solí a pepřem. Na... více o Tatarák s kapary
Kuřecí prsa si necháme vcelku, okořeníme je a potřeme olejem. Poté je zprudka orestujeme ze všech stran na pánvi a buď necháme dodělat v předehřáté... více o Salát a la Tabouleh s pečeným kuřecím prsem a tzatziki
Kuřecí prsa podélně přepulte osolte, potřete olejem a obalte ve směsi uzené papriky a pepře. Nechte odležet po dobu, než připravíte další ingredience.... více o Kuřecí tacos
Papriky podélně rozčtvrťte a zbavte jádřinců, také pak choi rozkrojte podélně na čtvrtky. Cuketu nakrájejte na kolečka silná asi 0,5 cm. V misce... více o Tacos s grilovanou zeleninou a omáčkami
Nejdříve si připravte domácí majonézu. (Případně si můžete přípravu usnadnit koupenou) Poté do mixéru dejte nakládané okurky, kapary, šalotku nebo... více o Nejlepší domácí tatarka
V osolené vodě uvařenou tarhoňu scedíme, necháme okapat a zchladnout. Tarhoňu nasypeme do mísy, přidáme vejce, najemno pokrájenou schwarzwaldskou... více o Rarášci z tarhoni
Maso dobře očistěte, zbavte všech blanek, nakrájejte na větší kostky a umelte. Šalotku a jarní cibulku nakrájejte najemno. Petrželku a okapané kapary... více o Domácí tatarák s chlebovými chipsy
Dejte vařit quinou podle návodu na obalu. Mezitím pokrájejte okurku a ředkvičky na malé kostičky, jarní cibulky na kolečka, mátu a petrželku nasekejte... více o Jarní tabouleh se ztraceným vejcem
Do mísy nasypte mouku a uprostřed udělejte důlek. Vklepněte do něj vejce a pomocí vidličky začněte rukama zpracovávat těsto. Výsledkem má být hladké... více o Tagliatelle s violkami
Mrkev nakrájejte na silná kolečka a dejte do mísy. Z rozmarýnu stáhněte jehličky a nakrájejte je nadrobno. Máslo utřete s medem. Troubu předehřejte na... více o Mrkvový tarte tatin
Do mísy robotu nasypte mouku a prášek do pečiva, přidejte vejce a na kousky nalámaný tvaroh. Hnětacím hákem zpracujte na těsto. Nakonec zapracujte... více o Tvarohové taštičky s povidly a mákem
Je nejen chutný, ale i zdravý. A zároveň také jednoduchý na přípravu. Proto si stále častěji… Celý článek
Milujete pečené plněné papriky v rajské omáčce? Pak se vám určitě bude hodit praktický tip,… Celý článek
Pečivo z listového těsta je populární. Důvodem je i to, že hotové a vyválené těsto pořídíte v… Celý článek
Mají skvělé výživové vlastnosti, obsahují velké množství tolik potřebných bílkovin, vlákniny,… Celý článek
Bylinky ke kuchyni a vaření patří odjakživa. Stačí trocha té správné a pokrm dostane hned… Celý článek
Pro nás neobvyklá zelenina, na kterou běžně narazíte ve středomořské kuchyni, už si i u nás… Celý článek
Mleté maso je oblíbenou součástí našich jídelníčků. Není zas až tak drahé a je poměrně rychlé… Celý článek
Nadšenců, kteří si pečou vlastní chléb, je mezi námi stále víc. Není to totiž zdaleka tak… Celý článek
I když si v dnešní době už můžeme vybírat, k dispozici běžně máme polníček, rukolu, dubáček a… Celý článek
Propadli jste chuti lahodné šalotky? Pak se vám určitě bude hodit pár praktických informací o… Celý článek