Sáček solených brambůrků rozdrtíme, přidáme strouhaný sýr, nakrájenou pažitku, nakrájenou červenou papriku, 2 vejce rozmíchané se solamylem. Kuřecí... více o Dělové koule
Z pomazánkového másla a hladké mouky vytvoříme vláčné těsto, které rozdělíme na 2 díly. Z každého vyválíme plát, posypeme strouhanými jablky, cukrem,... více o Jablečný štrůdl
Maso si upravíme do tvaru plátu a důkladně ho osolíme. Uvaříme si 0,2 l vývaru z uzeného masa a uvařené uzené nakrájíme na kostičky. Smícháme si... více o Velikonoční roláda s hlavičkovou nádivkou
Z uvedených přísad vypracujeme těsto a rozdělíme na poloviny. Z každé vyválíme placku o velikosti plechu na pečení. Jednu položíme na plech, poklademe... více o Hraběnčiny řezy podle mojí babičky
Kuře naporcujeme, omyjeme a každý kousek nařízneme ke kosti. Jablka rozčtvrtíme a zbavíme jadřinců. Cibule nakrájíme na silná kolečka (půlkolečka).... více o Kuře s jablky a medem
Med, kakao, cukr, máslo, rozpustíme. Na vál prosijeme mouku, do důlku dáme 2 vejce a sodu, přilijeme rozpuštěnou hmotu a vše zpracujeme v těsto, které... více o Medové řezy
Do mouky dáme rozehřátý tuk, cukr, vejce, kvásek, sůl, mléko a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme 1 hodinu kynout. Propracujeme a rozdělíme na... více o Jablkový kynutý koláč
Z mouky tuku, cukru, soli, žloutků a vykynutého kvásku zaděláme vláčné nelepivé těsto a necháme 1 hodinu kynout. Po vykynutí rozválíme plát a krájíme... více o Buchta s náplní z jablek a mrkve
Vejce vyšleháme s cukrem a přidáme smetanu. Postupně vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promícháme, dokud nevznikne hladké... více o Jahodová bublanina
Tvaroh, máslo, cukr a žloutky ušleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva, rozinky a nakonec sníh z bílků. Dáme do vymazané a vysypané formy a zvolna... více o Tvarohová bublanina II.
Nakrájíme cibuli a měkký salám na kostičky. Rozpálíme na pánvičce olej a cibulku. Zeleninu a salám orestujeme. Syrové brambory nakrájíme na kolečka a... více o Francouzké brambory se šlehačkou
Jogurt smícháme s kořením a do této marinády uložíme na noc kuře. Ráno ho znovu pomažeme (i uvnitř) a pečeme v troubě. Občas poléváme olejem. Jogurt... více o Ohnivé kuře (Pákistán)
Tenký plát masa se potře směsí z obou stran a nechá se grilovat (péci) z obou stran na roštu. Výborná je i na vepřovém kolenu, pečeném v klasické... více o Čepice na pečené maso (Argentina)
Křidélka nebo stehýnka naložíme do marinády na 24 hodin a dáme do lednice. Druhý den maso mírně osolíme dáme do zapékací mísy poklademe plátky másla... více o Labužnická kuřecí křidýlka nebo stehýnka
V pekáčku osmahneme 2 cibulky a vsypeme zelí. Navršíme křidélka a na ně plátky slaniny a posypeme grilovacím kořením. Pečeme přikryté a nakonec na 10... více o Kuře v zelí (ČR)
Kuře rozdělíme na 12 dílků, opepříme, okořeníme chilli a paprikou. Přidáme nadrobno nakrájený česnek. V pekáčku to zalijeme šlehačkou a celé vydatně... více o Kuře ve šlehačce (ČR)
Na dno pekáče poklademe plátky syrových brambor, vrstvu mražené zeleniny, posypeme arabským kořením a dáme vrstvu masa. Vrstvy opakujeme. Navrch dáme... více o Kuře po arabsku (Saúdská Arábie)
Zapékací misku vyložíme plátky slaniny. Brambory i cibuli nakrájíme na plátky, sýr na kostičky. Misku plníme střídavě vrstvou brambor, cibule, sýra a... více o Zapečené brambory s majoránkou
Z mouky, droždí žloutků, mléka a špetky soli zaděláme vláčné těsto, které necháme vykynout. Potom jej rozválíme na plát vysoký asi 1 cm. Krájíme... více o Buchta s klobásou
Cukr a máslo třeme do pěny a postupně přidáváme vejce. Přilijeme mléko, postupně vmícháme prosátou mouku se špetkou soli a nemletý mák. Těsto vlijeme... více o Bábovka jako makovec
Všechny suroviny smícháme, lžičkou tvoříme hrudky a dáme do vyhřáté trouby upéct do růžova. Horké upečené keksy obalujeme v moučkovém cukru.... více o Keksy
Výše uvedené suroviny smícháme a nalijeme na vymazaný hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme asi 45 minut. Obdobně bez kakaa a koření můžeme připravit... více o Rychlá ovocná buchta
Brambory pokrájíme na slabé plátky, česnek na plátečky, nivu postrouháme na jemném struhadle. Zakysanou smetanu smícháme s mlékem a opepříme. Zapékací... více o Brambory zapečené s nivou
Buřty sloupneme a rozkrojíme, natřeme hořčicí a kečupem. Naskládáme do pekáče a navrch dáme cibuli a zeleninu na kolečka pokrájenou. Pak zalejeme asi... více o Buřty na pivu se zeleninou
Kvasnice rozmícháme s cukrem ve vlažné vodě a počkáme, až trochu vyrazí (5-10 minut). Mezitím dáme do mísy na zadělávání všechny ostatní suroviny.... více o Domácí chleba v zahraničí
Rozlámané špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě, necháme je okapat, protom je rozmícháme s polovinou rozpuštěného másla. Jablka očistíme a... více o Špagety s jablky zapečené
Kuře rozporcujeme na menší kousky, očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka a zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme porce kuřete, osolíme a okořeníme... více o Kuře s cibulí a rýží
Špagety uvaříme ve velkém hrnci ne příliš do měkka. Scedíme je a necháme okapat. Na oleji zesklovatíme nakrájené cibule, přidáme sardelovou pastu,... více o Mafiánské špagety
Očištěnou kapustu uvaříme téměř do měkka ve slané vodě. Potom ji drobně pokrájíme. Mezitím si uvaříme rýži. Na másle zpěníme pokrájenou cibulku a... více o Zapékaná kapusta s rýží
Všechny ingredience smísíme, nalejeme na plech. Pečeme při 180° C 45 min. Vyjmeme, postříkáme rumem, potřeme čokoládovou polevou, necháme vychladnout.... více o Skvělý kakaový řez z podmáslí
Heru utřeme s moučkovým cukrem a žloutky, přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva, trochu mléka a nakonec vmícháme sníh z bílků. Do třetiny těsta... více o Višňovo-třešňové řezy
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě ne moc doměka. Cibuli si nakrájíme na jemno, rajčata na malé kostičky, papriku na tenké proužky. Cibuli... více o Zeleninové těstoviny
Na vymaštěnou zapékací mísu pokládáme plátky polovičního množství brambor. Metlou rozšleháme smetanu, sůl, pepř a oregáno. Polovinou smetany zalijeme... více o Zapékané brambory se smetanou a sýrem
Mouku prosejeme na vál uděláme důlek a vlijeme do něj kvásek z droždí poloviny mírně ohřátého mléka, špetky cukru, lžíce mouky a necháme vykynout.... více o Slaný kynutý závin
Mouku promícháme s kypřícím práškem a na vále smícháme s vejcem rozšlehaným v mléku, přidáme nasekané máslo (tuk), osolíme a vypracujeme hladké těsto.... více o Rychlá pizza
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i polovina másla a polovina tuku).... více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Ve vlažném mléku rozpustíme droždí, přidáme mouku, rostlinný tuk, vanilkový cukr a žloutky. Vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Potom... více o Kynutý mřížkový koláč
Z mouky, tuku, smetany a soli vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny odležet. Potom dvakrát těsto v půlhodinových intervalech rozválíme a... více o Mandlové kostky
Vejce našleháme s cukrem, kakaem a olejem do pěny. Přidáme jablka, rozinky, ořechy, skořici a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na... více o Rychlý jablečný koláč
Kuřecí stehna nebo čtvrtky osolíme a upečeme. Mezitím na pánvi podusíme na másle cibuli, utřený česnek se solí, rajčata a pokrájenou klobásu. Ke směsi... více o Valašské kuře
Měkký tvaroh utřeme s mletým mákem, žloutkem, medem, olejem, propráchnutými rozinkami a ořechovými jádry. Dochutíme citronovou šťávou a opatrně... více o Tvarohovo-makové řezy
Do vlažné vody zamícháme ovesné vločky, cukr, sůl a droždí. Přidáme mouku, promíchame, vlijeme olej a zpracujeme rukama ve vláčné nelepivé těsto.... více o Chlebové bochánky podle Taru
Z droždí, cukru a mléka si připravíme kvásek. Moukou se sádlem a solí vypracujeme na vláčné kynuté těsto. Rozdělíme si ho na dvě poloviny, které... více o Křupavé domácí rohlíčky
Ze surovin (kromě škvarků) vypracujeme těsto, které rozdělíme na 6 bochníčků. Z každého vyválíme kulatou placku a tu rozdělíme na 16 dílků. Potřeme... více o Škvarkové rohlíčky
Mouku, žloutek sladidlo, vanilku a máslo vypracujeme na hladké těsto a vložíme do kulaté vymaštěné formy. Jablka nakrájíme na tenké plátky a pokapeme... více o Tvarohový koláč s jablky - DIA
Žloutky s cukrem ušleháme nebo utřeme na hustý krém, přidáme mléko, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Dobře promícháme a nakonec... více o Tvarohové řezy s čokoládou
V míse utřeme změklou heru s cukrem, vejci a medem dohladka, přidáme vločky umleté na masovém strojku, kůru a šťávu z citronu, mléko a mouku s práškem... více o Ovesný koláč
Vločky zalijeme vroucí vodou a vroucím mlékem a necháme hodinu bobtnat. Pak vmícháme žloutky, cukr, strouhanku, máslo a nakonec tuhý sníh z bílků.... více o Vločkový trhanec
Cibuli pokrájíme na kolečka a poklademe na dno pekáče. Na tuto vrstvu položíme naklepané řízky, na ně plátky sýra, okořeníme pepřem, osolíme a... více o Dodinčin hrnek
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce s kmínem téměř doměkka. Prochladlé brambory oloupeme a nákrájíme na plátky. Oloupanou a nakrájenou cibuli... více o Alpské brambory