Zmrzlina z pařížské šlehačky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kelímek rama cremefine 500ml
    • 150
      g bílý jogurt
    • 10
      ks umělé sladidlo tabletky
    • 100
      g čokoláda dle chuti: mléčná, hořká, na vaření
    • snickers tyčinka nebo Mars, Twix
    • banány v čokoládě
    • rozinky napřed namočené v rumu nebo spařené vroucí vodou

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Šlehačky vlejeme do nádoby, přidáme čokoládu, sladidlo a na ohni mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme vychladit.
2
Po vychladnutí (nejlépe druhý den) hmotu vyšleháme, vmícháme jogurt a podle chuti nadrobno nasekané čokoládové tyčinky, rozinky apod. Dám do nádoby na ledové kostky a necháme zmrazit.

Komentáře k receptu

  • danka lehocka
    danka lehocka |

    21. 7. 2006 18:31

    :o)) dakujem ,tak ju určite vyskúšam.

  • helenus
    helenus |

    19. 7. 2006 11:04

    1 tabletka sladidla nahradí 6,25 až 7 g cukru. výsledný efekt nie je "kosť",ale ani krém - táto zmrzlina sa dá normálne odhryznúť bez rizika návštevy zubára :-) tiež, keď som robila zmrzlinu zo šľahačky, jogurtu, tvarohu a ešte banánu, tak mi vznikla "kosť".

  • danka lehocka
    danka lehocka |

    17. 7. 2006 08:13

    Chcela by som sa opítať aký je výsledný efekt či je krémová alebo zmrazená na kosť.Ja som robila z normálnej šlahačky ,tvarohu,bielych jogurtov a medu a výsledok bol že to bolo zmrazené na kosť.A ešte miesto umelého sladidla kolko asi cukru tam ide?dakujem :o))

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    14. 7. 2006 10:45

    Dávám zmrzlinu do malých jogurtových mističek od Danonne a každou ještě před naložením zmrzliny vysypu kokosem.Líbí se mi tento recept,kvůli umělému sladidlu.Kdo šetří kalorie jako já,ví o čem mluvím:o))

Abecední seznam: