• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Valentýn
  • Recepty.cz
  • Žluté koláčky
Napište svůj komentář k receptu

Žluté koláčky

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žluté koláčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g máslo
    • 100
      g mleté ořechy
    • 80
      g cukr
    • 350
      g hladká mouka
    • 1
      vejce
  • Poleva
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      žloutek větší
  • Krém
    • 200
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • hnědý rum
    • 1
      hrst strouhané ořechy + na obalení

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme těsto na vále, vyválíme a vykrajujeme kolečka. Syrová kolečka potřeme polevou a zvolna upečeme. Vychladlá kolečka slepujeme nepolevovanou stranou k sobě krémem, krémem potřeme i okraje koleček, které obalíme ve strouhaných oříšcích.
2
Poleva: utřeme žloutky s cukrem asi 8 minut.
3
Náplň: utřeme máslo s cukrem, přidáme rum a strouhané ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žluté řezy se sněhem

Žluté řezy se sněhem

Žluté dortíčky

Žluté dortíčky

Žluté krůtí pod peřinou

Žluté krůtí pod peřinou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina S. | 3. 2. 2008 13:19

    Naprosto skvělé cukroví ... velice chutné ... a celkem bez práce ... za jedna

  • Hana Štricková | 1. 2. 2008 13:16

    Nápad s barvivem do polevy se mi zdá OK, protože tak výborné pečivo by si zasloužilo také výborně vypadat :-).

  • hanulka | 8. 1. 2008 18:36

    dělala jsem kolečka, trošku silnější a bylo to výborné cukroví. Natírala jsem normálním kulatým nožem, nebyl problém

  • Hela - | 8. 1. 2008 15:30

    Marsí, já to natírala širokou silikonovou mašlovačkou a ten problém nebyl v polevě, ale v tom, že těsto bylo slabé a ve tvaru kytiček moc nedrželo na plechu a zvedalo se za mašlovačkou, protože poleva je dost hustá. A pak byl problém ty kytičky vytvarovat znovu do kytiček, aby to nebyly zrůdičky a šlo to pak po dvou slepit.

  • Hela - | 8. 1. 2008 14:29

    No práce s kytičkami byla děsná. Ale spíš mě vadilo, že po upečení byla poleva dost nevýrazná a nebyl celkem moc vidět rozdíl mezi těmi kytičkami s polevou a bez ní. Syrové to vypadalo barevnější než upečené. Příště to zkusím nějak zvýraznit přidáním šafránu nebo žlutého barviva.

  • Marsí | 8. 1. 2008 12:42

    Helo a Haničko, já polevu nebo na skořicové hvězdičky sněhovou hmotu natírám tlustším kulatým štětcem, jaký děti používají ve škole na kreslení s vodovýma barvama. Jde to dobře od ruky, zkuste...:-)

  • Hanička | 8. 1. 2008 07:20

    Helo,obdivuji vaši variantu s kytičkami, musela to být hrozná práce s mazáním polevy.Já volila šestihranné cukroví a protože trpělivosti nemám nazbyt, poleva skončila ve tvaru kolečka.

  • Hela - | 5. 1. 2008 17:48

    Vymyslela jsem, že místo koláčků budu vykrajovat kytičky s vykrojeným středem. Krásně to vypadalo ale bylo dost pracné natírat na syrové těsto polevu. Po upečení byly křehké a po naplnění krémem do druhého dne měkké.

  • Dajdy | 28. 12. 2007 18:18

    letos je to moje nejlepší cukroví, doporučuji

  • Hanička | 28. 12. 2007 12:01

    Obnovovala jsem "vozový park" vánočního cukroví v naší rodině a zvolola jsem mimo jiné i tento druh. Výsledek je vynikající. Cukroví dostane tu čest být zařazeno i pro příští vánoce.MŇAM.

  • Anonym | 19. 1. 2007 17:53

    Pochoutka, ještě te´d se mi zbýhají sliny

  • Petra Seibertová | 19. 1. 2007 09:29

    Pekla jsem a dávám za 1***. Jedno z nejlepších ,co jsem letos pekla.

  • Tereza Jarčušková | 6. 2. 2006 07:19

    Piekla som kolieska asi 2 týždne pred Vianocami, plnila asi 4 dni pred nimi. Krásne zmäkli, boli neskutočne dobré. A určite ich budem piecť aj tohto roku, pretože majú inú chuť ako ostatné a pečivo je potom rôznorodé. Pani Vencová má pravdu, nech bude pečivo akékoľvek tvrdé, krémom krásne zvláčneje. Chyba musela byť inde.

  • Jana Tichá | 4. 2. 2006 13:12

    Hm. Tak pak jsou "padlí na hlavu" statisíce lidí žijících v panelácích a bez balkonů, když si dovolí péct cukroví. A přeberte si to jak chcete.............

  • Anonym | 4. 2. 2006 12:10

    Paní Tichá je snad logické, že nebudu peřivo uskladňovat v suchém teplém bytě, to bych byla padlá na hlavu

  • Jana Tichá | 4. 2. 2006 11:02

    Je možné, že má "anonym" v bytě příliš suchý vzduch. Pak se stane, že se cukroví nenaleží. Proto není hned nutné se do něj navážet.

  • Vlasta Vencová | 3. 2. 2006 19:56

    Anonymovi: Tento recept dělám pravidelni již několik let, mému okolí chutná a nikdy se mi nestalo, že by byly dortíky tvrdé a neproležely by se. Jsou naopak velmi křehké a při uskladňování a po slepení se mi někdy spíže rozleží až moc, tak nevím, kde se Vám stala chyba. I kdybyste nesprávně pekla a pečivo moc vysušila, tak se náplní rozhodně rozleží.

  • Naďa | 3. 2. 2006 16:37

    Tak to se mi taky nezdá,že by nezměklo.Já měla spíš opačný problém,křehoučké,jen se rozsýpaly.Možná jste se fakt,anonyme,přehlídla při odvažování ingrediencí,jinak to není možné.Další možnost je ta,že jste chtěla pohanět,aniž byste vyzkoušela!

  • Anonym | 2. 2. 2006 19:07

    To není možné, že by Vám toto cukrové nezměklo ani když jste ho naplnila krémem, to musela být nějaká chyba v přípravě, to se mi nikdy nestalo, je vynikající

  • Aja | 2. 2. 2006 19:06

    Anonyme, to jste asi nějak špatně upekl. Tenhle recept je vynikající, jsou krásně křehoučké a náplň je výrazně ochutí, no nevím každý má jinou chuť, ale já tohle cukroví považuji za jedno z nejlepších

  • Anonym | 2. 2. 2006 11:04

    dost tvrde, nezmeklo ani casem, ani kremem.

  • Alis | 5. 1. 2006 18:53

    Vynikající, zařazuji do oblínených receptů a dávám 1 s hvězdičkou

  • Tereza Jarčušková | 5. 1. 2006 11:51

    Boli vynikajúce. Odteraz ich budem piecť každé Vianoce.Za 1.

  • Alina | 21. 11. 2005 17:02

    Vynikající, všem mlsným doporučuji

  • Květa Dostálová | 7. 10. 2005 18:56

    Také dělám na Vánoce, je to naše oblíbené cukroví

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mleté ořechy Moučkový cukr Strouhané ořechy Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Bábovka v mikrovlnce za 10 minut

Bábovka v mikrovlnce za 10 minut

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Doporučujeme

5 minut
Přepuštěné máslo ghí

Přepuštěné máslo ghí

20 minut
Sekaná se slaninou a zeleninou

Sekaná se slaninou a zeleninou

45 minut
Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

45 minut
Koblihy s vanilkovým krémem

Koblihy s vanilkovým krémem

30 minut
Květákové makarony

Květákové makarony

120 minut
Marinovaný vepřový bůček s povidly

Marinovaný vepřový bůček s povidly

40 minut
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína

Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…

20 minut
Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Bazar
Pytlík na přezůvky/bačkory menší  žlutý vzor Pytlík na přezůvky/bačkory menší žlutý vzor Více info
Žlutý top s vyšívanou krajkou V. L Žlutý top s vyšívanou krajkou V. L Více info
Jersey prostěradlo 80x160 04 - světle žlutá Jersey prostěradlo 80x160 04 - světle žlutá Více info
Licenční modro-žlutá kšiltovka s Mimoněm, vel.54 Licenční modro-žlutá kšiltovka s Mimoněm, vel.54 Více info

Poslední sledované recepty

30
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Červená řepa se zelím
Červená řepa se zelím
23
Segedínský guláš
Segedínský guláš
20
Ořechové placičky s kandovaným ovocem
Ořechové placičky s…

Zajímavé články

Oblíbená jídla našich prezidentů: švestkové knedlíky, párky, kung-pao i neobvyklá zelňačka
Oblíbená jídla našich prezidentů: švestkové…
Honí vás mlsná? Upečte si tradiční českou lež – trdelník
Honí vás mlsná? Upečte si tradiční českou lež –…
Lví dieta je údajně lékem na všechno, ale jen málokdo ji vydrží. V čem spočívá a je opravdu zdraví prospěšná, nebo se jí vyhnout?
Lví dieta je údajně lékem na všechno, ale jen…
Croissant: Francouzský půlměsíc, který září z pekáren celého světa. Vyzkoušejte ty nejlepší!
Croissant: Francouzský půlměsíc, který září z…
Nejlepší čaje na hubnutí: Tyto vám pomůžou spálit tuky a zrychlit metabolismus
Nejlepší čaje na hubnutí: Tyto vám pomůžou spálit…
AHA.cz Odvrácená tvář Všechnopárty: Opilý host u Šípa!

Odvrácená tvář Všechnopárty: Opilý host u Šípa!

Mimibazar 6 důvodů, proč se letos zapojit do Suchého únoru. Může mít větší vliv, než si myslíte!

6 důvodů, proč se letos zapojit do Suchého únoru. Může mít větší vliv, než si myslíte!

Dáma.cz Anální sex jako potěcha pro muže: Co čekat, když vás žádá o anální stimulaci?

Anální sex jako potěcha pro muže: Co čekat, když vás žádá o anální stimulaci?

Blesk pro ženy Eva Pavlová je královnou českých značek. Co má společného s princeznou Dianou?

Eva Pavlová je královnou českých značek. Co má společného s princeznou Dianou?

Ženy.cz Stylistka Evy Pavlové: Inspirují nás sportovně elegantní outfity princezny Diany

Stylistka Evy Pavlové: Inspirují nás sportovně elegantní outfity princezny Diany

Blesk.cz Alec Baldwin byl obžalován z neúmyslného zabití kameramanky: Hrozí mu až pět let!

Alec Baldwin byl obžalován z neúmyslného zabití kameramanky: Hrozí mu až pět let!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Revenův horoskop na únor: Ryby budou akční, Berani budou mít štěsí

Revenův horoskop na únor: Ryby budou akční, Berani budou mít štěsí

Abecedazahrady Hromnice jako předzvěst jara: Znáte jejich původ a tradice s nimi spojené?

Hromnice jako předzvěst jara: Znáte jejich původ a tradice s nimi spojené?

  • Recepty.cz
  • Žluté koláčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí