Zelné placky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vál vysypeme kysané zelí a zasypeme hladkou moukou. Vzniklou hmotu prohněteme, až se přestane lepit. Potom vyválíme tenkou 2-3 mm vrstvu, nakrájíme na obdélníčky 2x6 cm nebo na jiné obrazce a pečeme po obou stranách na rozpáleném oleji dozlatova. Podle chuti přisolíme.
2
Podáváme s bylinkovým čajem, pivem, nebo bílým vínem.
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kysané zelí Rostlinný olej Sůl

Komentáře k receptu

  • judita klimentová
    judita klimentová |

    8. 3. 2009 14:22

    chci se zeptat, je možné placky pouze upéctv troubě? nemám ráda smažené:)díky

  • Anonym
    Anonym |

    10. 9. 2007 16:28

    mohou se dělat i z hlávkového zelí

  • Monika Weglarz
    Monika Weglarz |

    2. 7. 2006 20:22

    tohle je vyborny a jednoduchy recept - dekuji!

  • Eva
    Eva |

    19. 4. 2006 09:08

    Magdi, stačí i trochu odvahy, zadělej běžné kynuté těsto, raději se sádlem či lépe škvarkovým sádlem a přidej tam kysané zelí. (hl. mouka, vlažné mléko+kvásek+kostka cukru, sádlo, vejce, sůl další koření dle výběru). Potírej sádlem či vejcem

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    19. 4. 2006 07:05

    Magduš, neviem, aké placky máte na mysli, u nás sa robia z kysnutého cesta s hlávkovou kapustou. Hľadajte pod názvom Šarišské zelníky.

  • magda
    magda |

    18. 4. 2006 21:06

    A nemá někdo recept na zelné placky z kynutého těsta? nemůžu je najít ani v kuchařce... díky moc

  • Richard Zatloukal
    Richard Zatloukal |

    16. 12. 2005 20:22

    Jo, zelné placky miluju. A jsou naprosto dokonalé jako jednoduché kolejní jídlo:)