Zeleninová polévka se sýrem a pohankou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jitka 37

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • celer
    • 2
      ks rajčata
    • 0,5
      ks cibule
    • 15
      g máslo
    • 0,5
      l voda
    • 15
      g pohanka
    • sýr
    • petrželka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme je na malé kousky. Cibuli na drobno posekáme. Ostatní zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a osmahneme, přilijeme vodu, přidáme rajčata a sůl a asi 10 minut povaříme. Potom do polévky přidáme předem uvařenou pohanku a sekanou petrželku nebo pažitku. Na talíři sypeme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu

  • Daniela Šrámková
    Daniela Šrámková |

    28. 12. 2008 21:54

    Moc dobré. Pohanku jsem přidala dle rad Martina hned se zeleninou. Manželovi trochu Maggi-Klasic a malému synkovi jen tak. Děkuji za receptík :-)

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    19. 2. 2007 12:27

    V sobotu jsem plévku uvařila a byla opravdu moc dobrá.

  • MartinV
    MartinV |

    12. 2. 2007 11:12

    Pohanku přidávám nevařenou spolu se zeleninou (může se s ní i osmahnout), stačí jí těch 10 minut varu a neztratí se rutin (zpevňuje cévy).