Zelák

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jarka O.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V mouce vytvoříme důlek, rozdrobíme droždí, pocukrujeme, zalijeme trochou vlažné vody a necháme "ožít". Pak dodáme ocet, sůl, kmín a zbytek vody a vypracujeme tužší těsto, které necháme kynout. Po asi 15 minutách znovu převálíme a necháme dokynout. Pak opět propracujeme, rozdělíme na 4 díly a každý lehce rozválíme - ne moc dotenka. Pokryjeme zelím a oba konce zatočíme směrem do středu. Naskládáme na vymazaný a moukou posypaný plech, necháme ještě asi 15 minut kynout a potřené studenou vodou vložíme do trouby předehřáté na 120 °C. Když začne kůrka růžovět, potřeme opět vodou, posypeme sýrem a dopečeme.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Kmín Kysané zelí Ocet Sůl Sýr Tuk Voda Žitná chlebová mouka

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: