• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zedníčkova polévka
Napište svůj komentář k receptu

Zedníčkova polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zedníčkova polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      l voda
    • hovězí maso jemné
    • brambory
    • kořenová zelenina směs (běžně se dá koupit v zelenině či na trhu)
    • 0,25
      l smetana
    • jíška
    • majoránka
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • maggi

Postup přípravy receptu

1
Do vařící se vody vložíme nakrájené brambory a zeleninovou směs, asi po 5 minutách přidáme hovězí maso, majoránku, kmín. Zalijeme smetanou, přidáme asi 2 kávové lžičky jíšky, podle chuti přidáme sůl, pepř, maggi a vaříme 15-20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pórková "malovaná" polévka

Pórková "malovaná" polévka

Polévka ze pstruha

Polévka ze pstruha

Čočková polévka s batáty

Čočková polévka s batáty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristýna Blažková | 9. 1. 2007 11:03

    Včera jsem polévku zkoušela a upřímně - žádná bomba... Jíst se to dalo, ale že bych se po tom utloukla, to tedy ne...

  • Marta P. | 21. 10. 2006 14:52

    Nejsem polévková, ale zkusila jsem a je opravdu vynikající. Hovězí jsem semlela a dala vařit přímo s bramborami. Kombinace majoránka - smetana se mi zdála zvláštní, ale skutečně to nemá chybu

  • Petr Z. | 17. 5. 2005 17:10

    tento recept můžete publikovat na webu

  • Petr Z. | 13. 5. 2005 13:10

    ano raději to maso povařet trochu déle doporučuji!!

  • Jana Tichá | 13. 5. 2005 09:45

    Právě jsem dovařila - je to málo. Buď budu příště dělat na miniaturní kostičky, nebo, a to spíš, maso si předvařím zvlášť. Jinak je vynikající! Budu vařit . Kdyby tak prababička věděla, pře právě dostala jedničku:o)))

  • as | 13. 5. 2005 09:07

    Také se mi zdá, že hovězí maso se musí vařit déle.

  • Křížová | 13. 5. 2005 09:00

    A neni to malo času vařit jen 15-20 min hovězí maso?

  • Petr Z. | 12. 5. 2005 18:32

    nakrájet na kostičky

  • Naďa | 12. 5. 2005 15:18

    Chci tuto polévku vyzkoušet,ale mám dotaz,maso dát vcelku,nebo taky nakrájet?Díky za odpověd.

  • Petr Z. | 12. 5. 2005 13:16

    tento recept se v naší rodině drží již dlouho po generace tento recept je prababičky prababička dělala ten to recept předpokládám že je tak z 18 stolětí nebo již déle a ta polévka je opravdu výtečná doporučuji!

  • Jaroslava Fibychová | 12. 5. 2005 13:14

    Hm.... Opravdu výtečná polévka hlavně to dobře dochutila ta smetana jak jste psal dělala jsem ji rodině a těm to chutnalo prosilili mě at ji udělám až příště přijede dcera s vnoučaty tak ji jim udělám děkuji že jste sem přidal tak úžasný recept vy jste kuchař?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hovězí maso Jíška Kmín Kořenová zelenina Maggi Majoránka Pepř mletý Smetana Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Dětská pomazánka

Dětská pomazánka

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky hned k jídlu

Nakládaný hermelín VI.

Nakládaný hermelín VI.

Makové lívance

Makové lívance

Nivová pomazánka s mascarpone

Nivová pomazánka s mascarpone

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Hermelínová pomazánka nebo salát se šunkou

Hermelínová pomazánka nebo salát se…

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

135
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
61
Kořeněné sýrové tyčinky
Kořeněné sýrové tyčinky
54
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
50
Asijské rizoto s kuřecím masem
Asijské rizoto s kuřecím…
49
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Hrdličky Boho s Langmajerem: Druhý pokus po smazaném vyznání!

Hrdličky Boho s Langmajerem: Druhý pokus po smazaném vyznání!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Zedníčkova polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact