Zázvorová limonáda

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čerstvý zázvor nastrouháme nebo nakrájíme na plátky, přidáme cukr, citronovou šťávu a vodu. Krátce povaříme, scedíme a necháme vychladit.
2
Poté zředíme dle chuti ledovou vodou.
3
Přidáme-li do zředěné směsi sušené kvasnice a necháme ji přikrytou několik hodin až dní, dokud neustane prudké kvašení, získáme mírně alkoholické zázvorové pivo tzv. ginger beer.
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Voda Zázvor

Komentáře k receptu

  • michala
    michala |

    28. 3. 2015 18:09

    Anna Hobzova dočetla jste ten recept až do konce??Tam jasně píšou,že se limonáda ředí

  • Martin Honzek
    Martin Honzek |

    28. 8. 2014 12:52

    No nevím jak vy, ale já nastrouhám na 5l hrnec celý velký zázor (taková ta Kaufland klasika rozvětvený cca přes dvě dlaně) a myslím si, že je to tak akorát. Lžičku nastrouhaného zázvoru máme tak na klasický 2dcl hrnek.

  • Anna Hobzova
    Anna Hobzova |

    30. 6. 2014 19:16

    Nevím,kdo tyto recepty píše, zda je i vyzkouší. Takové množství zázvoru by porazilo i vola, zkoušela jsem 60g zázvoru na 1,5 l vody bylo to tak ostré, že se to nedalo vůbec pít. Musela jsem ředit 1 : 3. Pak tomu neříkejte limonáda, ale sirup. Lidé ,kteří mají citlivější žaludek, toto vůbec nemohou, pak se divíte, že zkusí jednou a nikdy více. V zimě dělám často zázvorový čaj, dávám 2 malé lžičky strouh, zázvoru na 1 l vody. Možná jste si spletli desetinou čárku, to je česká specislita. Ráda bych znala názory ostatních.

  • Hana
    Hana |

    26. 4. 2013 14:51

    To máte naprostou pravdu, od dětství jsem znala písničku "běží liška k Táboru, nese pytel zázvoru"... ale čerstvý zázvor v zelenině tehdy fakt nebyl... dnes vařím denně zázvorový čaj a zkusím to pivo.

  • Venca
    Venca |

    22. 10. 2012 17:57

    Říkali tomu námořnický grog :-) - vzpomínám si že jsem ho chtěl po rodičích, ale tenkráte čerstvý zázvor nebyl :-!

  • misi
    misi |

    9. 3. 2011 23:02

    urcite zkusim

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    21. 11. 2005 18:02

    Kolik tam mam asi dat tech kvasnic? Lzicku, dve? Nemam predstavu.

  • Jana Han
    Jana Han |

    19. 11. 2005 17:37

    Diky za recept. Limonada nebo ginger beer pomaha ulevit zaludku po tezsim jidle, hlavne tem, kteri nemohou pit pivo /deti/. Uz se tesim, dnes vyzkousim oboje.

  • Radka A
    Radka A |

    18. 11. 2005 15:45

    Sušené kvasnice by se měly dát ty klasické co se prodávají v obchodě? Takové ty co se používají když nemáte čerstvé?

  • Nika
    Nika |

    19. 10. 2005 09:55

    Tento nápoj popíjeli hrdinové mých oblíbených dětských knížek o Vlaštovkách a Amazonkách, už ze sentimentality určitě o víkendu vyzkouším.

Další doporučené recepty: