• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Zázvorky jemné
    Napište svůj komentář k receptu

    Zázvorky jemné

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Zázvorky jemné
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 30
        g hladká mouka
      • 180
        g moučkový cukr
      • 2
        ks žloutek
      • 1
        špetka amonium nebo prášku do pečiva
      • 1
        lžička zázvor
      • tuk nebo papír na pečení - na plech

    Postup přípravy receptu

    1
    Cukr, zázvor, žloutky, amonium třeme asi 15 minut v elektrickém šlehači a necháme přes noc odpočinout. Příští den přidáme zbytek cukru a mouky. Vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme pláty 2-3 mm silné a tvořítkem vykrajujeme zázvorkové tvary. Na vymazaném plechu pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova. Tento druh zázvorek nemusíme nechávat uležet, je velmi jemný a chutný hned po upečení.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Zázvorky

    Zázvorky

    Výborné zázvorky

    Výborné zázvorky

    Zázvorky - ty naše :o)

    Zázvorky - ty naše :o)

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Broucajz | 17. 12. 2011 23:12

      Přiměřeně... :-[

    • Mirka Sochova
      Mirka Sochova | 10. 12. 2007 19:43

      Recept jsem našla v časopise. Upřesńuji tedy: 100 g cukru šleháme se žloutky a zbytek přidáme druhý den. Mouky skutečně 30 g,což jsou 3 polévkové lžíce. Péct asi při 150°C,krásně naskočí a jsou skvělé!!!!! Doporučuji ale aspoň zdvojnásobit dávku,tato je na 1 plech.

    • helena
      helena | 15. 11. 2007 10:32

      prosím,jak se to s množstvím mouky asi 30 dkg a ne 30 g- to by bylo 3 dkg mouky a 18 dkg cukru

    • Anonym
      Anonym | 17. 12. 2005 07:35

      Není to vůbec špatné.Dám tomu jedničku

    • Anonym
      Anonym | 7. 12. 2005 10:52

      Chyba v množství mouky - pouze 30g, ochladit výkrojky a pečení za nízké teploty!

    • Anonym
      Anonym | 1. 12. 2005 09:28

      Myslím,že se dvěma žloutky těstro nespracuji. Nemá se přidat i bílek? Tenhle recept ma chybu.Lota

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 30. 11. 2005 14:20

      To mne nenapadlo, jednou Lota podruhé Marie... Já bych si oddělila z uvedeného množství část cukru a mouky od oka. A druhý den přidala ke směsi, až tam si myslím je množství rozhodující.

    • Lota
      Lota | 30. 11. 2005 13:14

      Už jsem se ptala před l4 dni, a odpověd žádná.

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 29. 11. 2005 09:37

      K tomutu účelu také slouží komentáře. Zeptejte se zde.

    • Marie
      Marie | 29. 11. 2005 02:40

      nemam rada, kdyz jsou recepty bez jmena autora. mame tady otazku ohledne receptu a nevim jak dostat odpoved. Muze to byt zajimavy recept, ale nejak nedokonale vysvetleny.

    • Lota
      Lota | 16. 11. 2005 13:58

      Jak rozdelit cukr ?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
    Moučníky Cukroví Pečení Šlehání Vánoce Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Hladká mouka Moučkový cukr Tuk Zázvor Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Neapolské nudle

    Neapolské nudle

    Marokánky s ovesnými vločkami

    Marokánky s ovesnými vločkami

    Bůčková roláda v alobalu

    Bůčková roláda v alobalu

    Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

    Smažené vepřové kousky s cibulí na…

    Celerové placičky

    Celerové placičky

    Česneková plec

    Česneková plec

    Pikantní špenátové rolky

    Pikantní špenátové rolky

    Nádivkový beránek

    Nádivkový beránek

    Smažený řapíkatý celer

    Smažený řapíkatý celer

    Doporučujeme

    20 minut
    Pizza z arabského chleba

    Pizza z arabského chleba

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    80
    Cheesecake do skleničky
    Cheesecake do skleničky
    37
    Jablkový koláč ve skleničce
    Jablkový koláč ve…
    36
    Kokosové tiramisu
    Kokosové tiramisu
    23
    Alibábovka
    Alibábovka
    22
    Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty a parmazánem
    Gnocchi se slaninou,…

    Zajímavé články

    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?

    Sledujte nás

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Těhotná Josefíková jí za tři! A... Tohle je její partner!

    Těhotná Josefíková jí za tři! A... Tohle je její partner!

    AHA.cz Deník Aha! 22.1.2021

    Deník Aha! 22.1.2021

    Dáma.cz Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Dáma.cz Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Ženy.cz Stravovací návyky celebrit. Jí Meghan, J.Lo nebo Gemma opravdu tak super zdravě?

    Stravovací návyky celebrit. Jí Meghan, J.Lo nebo Gemma opravdu tak super zdravě?

    Maminka.cz Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Reflex.cz Tomáš Třeštík: Vím, že lidi seru, sám bych se taky sral. Jsem dobrý fotograf a jsem šťastný, ale hledám se

    Tomáš Třeštík: Vím, že lidi seru, sám bych se taky sral. Jsem dobrý fotograf a jsem šťastný, ale hledám se

    E15.cz Zapomeňte na Coca-Colu, největšího světového nápojáře je třeba hledat jinde

    Zapomeňte na Coca-Colu, největšího světového nápojáře je třeba hledat jinde

    Abecedazahrady Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    • Recepty.cz
    • Zázvorky jemné
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí