Zavařené maso na dovolenou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: jakartai

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso dáme po kouscích do umytých zavařovacích sklenic. Do každé sklenice dáme malou lžičku soli a 1,5 dcl vody. Pokud máme kousek kůže, dáme na maso. Vytvoří se pak chutný rosol. Ale pokud není, nemusí být. Sklenice zavřeme a zavařujeme 2,5 hodiny při 100 °C.
2
Je to rychlá příprava, a maso je výborné i po studenu. K obědu stačí maso jen ohřát a dochutit podle vlastní chuti. Jako příloha je vhodné cokoliv. Taky je dobré mít i několok sklenic doma, pro rychlý oběd.
Použité ingredience v tomto receptu: Sůl Vepřové maso Voda

Komentáře k receptu

  • Martin
    Martin |

    25. 12. 2015 12:52

    V troubě zavařuji běžně. Vydrží to stejně, jako v hrnci.

  • Lubos
    Lubos |

    1. 3. 2015 12:29

    zavarovat v troube, nebo na sporaku ? a jak dlouho vydrzi

  • Martin
    Martin |

    1. 11. 2014 00:50

    Pletete cibuli a česnek...

  • Martin
    Martin |

    1. 11. 2014 00:44

    Mikloško, cibule způsobuje kvašení, česnek ne.... :-|

  • mikloška
    mikloška |

    7. 8. 2014 20:06

    největší nesmysl je při zavařování přidat česnek maso od něho začne kvasit

  • Martin
    Martin |

    5. 7. 2014 19:05

    Maso se dává syrové, uvaří se zavařením. Doporčuji přidat česnek, celé Nové koření a celý pepř. Pár kuliček od každého. Nesmíte poižít akorát cibuli.

  • adam
    adam |

    14. 4. 2014 14:30

    Dobrý den,chtěl bych se zeptat jestli se maso do sklenice dává už předem udělané :-)

  • mikklik
    mikklik |

    27. 9. 2013 10:58

    No, tak aby se otevřely oči všem odpůrcům zavařování masa, měli by to maso aspoň jednou ochutnat. Není větší delikatesy!! Ať po studenu na chlebík - tak je nejlepší! Nebo jako rychlovka na oběd. Já zavařuji maso tučnější, třeba bůček nebo krkovici a třeba v kombinaci s pleckem. Výborné a bez Éček! Rozebírat energetickou náročnost zavařování apod. nemá smysl, protože se ve výsledku jedná o domácí produkt, který s kupovanou vepřovkou nelze srovnat. Ňam :-P

  • Pusinová
    Pusinová |

    9. 9. 2012 00:04

    Hezký den, už dlouho zvažuji pokus zavařit si domácí masovou konzervu. Chtěla jsem se Vás zkušené hospodyňky zeptat, zda přidáváte do masa vodu (jako je v tomto úvodním receptu) nebo ho jen prosolíte a zavaříte? Moc díky za odpověď :)

  • Klára
    Klára |

    25. 6. 2012 11:28

    A co mají dělat ženský, který mají děti na dietách! Sedět doma a nejezdit na dovolenou? To je teda špatný a sobecký názor!!!

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    8. 6. 2012 16:02

    Mám dotaz....maminka dostala 4kg krůtího masa(kostky) a chtěla by vědět jak ho zavařit,jestli ho může nejdřív připravit jako třeba guláš a zavařit nebo jako pdle tohoto receptu.Děkuji:o))

  • Gábina H
    Gábina H |

    7. 5. 2008 14:04

    Jano D, já jsem dělala a bylo to super

  • Jana D.
    Jana D. |

    6. 5. 2008 08:12

    Chtěla jsem udělat tohle maso, ale než jsem se prokousala těmi komentáři jestli zavařovat maso nebo nezavařovat, tak mám skoro po chuti to dělat.. O samotném receptu tu není skoro nic :(:(

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    25. 8. 2007 09:52

    Šári,taky zdravím po dovolené,doufám,že bylo ¨fajn a jsou načerpány síly do dalších dní :o))))

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    24. 8. 2007 16:21

    Zavařuji jedině v hrnci-klasika,ponořené do vody tak do poloviny.Zbylo mi 5 láhví s kompletně zahuštěným obědem,mám to ve sklepě v chladnu , žádné vypouklé víčko,sejde se to , když bude na pilno.Troubě navěřím,hrnec málem poskakuje na plotně,vařím opravdu na 100st.Jinak zdravím Janu Kutačovou z dovolené.

  • Anonym
    Anonym |

    24. 8. 2007 15:13

    No já nemám dobré zkušenosti se zavařováním v troubě,klasika je klasika,prostě to neumím.A kor když se jedná o maso!!Ponořené sklenice (obsah)při varu uvolní vzuch ze sklenic a vznikne podtlak,který ještě více přisaje víčka ke sklenicím.Jistota .

  • Kri Bleta
    Kri Bleta |

    24. 8. 2007 14:46

    Měla jsem ty sklenice ponořené do 1/3, zavařovala jsem je na požadovanou teplotu v troubě. Je možná chyba, že nebyly ponořené celé??Díky

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    24. 8. 2007 13:36

    Já jsem letos do Chorvatska taky zavařila jídlo.Udělala jsem Znojemské hovězí,krůtí roládky,hovězí guláš a omáčku s fazolemi a párky na špagety.Vše jsem připravila klasickým způsobem,jen jsem pokrmy nezahušťovala.Naložila do sklenic a dvakrát zavařovala po hodině.(Jeden den,nechala jsem vychladnout a druhý den znovu hodinu)Jídlo se nezkazilo a ještě jsem část přivezla domů a časem bude taková konzerva fajn,když se nám nebude chtít vařit:o)

  • Anonym
    Anonym |

    23. 8. 2007 11:04

    Tak to naštve.Já maso zavařuji podobně jen s tím rozdílem,že maso prosolím dle chuti a steriluji 1hod při 100°C, nechám vychladit do druhého dne a pak znova 1 hod při 100°C.Hlavně víčka s červenou gumičkou!!Sklenice musí být ponořené ve vodě!!Pak otočit a nechat vychladit.Zjistím tím ,zda se případně nějaká nechytla.Pak dám do sklepa.

  • kristina bleta
    kristina bleta |

    22. 8. 2007 21:13

    tak jsem zavařila deset lahví přesně podle návdu a všechny byly po otevření nedodělané a zkvašené, bylo mi to líto a vůbec netuším, kde se stala chyba

  • R.A.D
    R.A.D |

    16. 8. 2007 11:59

    Zdravím všechny dámy v této diskuzi. Názory se zde různí, někdo chce maso na dovolenou, jiný jako lahůdku, někdo zase osočuje ostatní, že "když na to nemají, tak ať sedí doma, přece nebudou na dovolené něco vařit ..." Nepatřím ani k jednomu typu. Ale zavařování masa a jiných jídel chci zkusit z jiného důvodu a tím je omezení všech "vitamínových superbomb", jako jsou E vitaminý všech barev a druhů. Opravdu je jídla všude dost, ale kvalita je čím dál horší. Když se podíváte na jakékoliv hotové jídlo, tak se to vitamíny jen hemží. Chci prostě zkusit napůl návrat k přírodě a prostě zavařit maso jen tak s troškou soli bez toho, aby tam byla miliarda konzevantů a jiných sr*ček. Když jsem byl malý, tak jsme maso zavařené mívali a vím, že taťka jednou schoval sklenici a po 8 mi letech byla stále ok. Jaké máte zkušenosti s délkou uchovávání zavařenin? Přeji krásný den.

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    8. 8. 2007 08:51

    Na letošní dovolenou jsem si vezla opět zavařené maso , Měla jsem znojemskou , segedín , vepřové na paprikové smetanové omáčce,španělské ptáčky , hovězí guláš , kuřecí nudličky na špagety , hovězí na hříbkách , prostě co jsem se chystala vařit na oběd doma , to jsem uvařila jakoby na 3 obědy a 2 obědy jsem zavařila .Jídlo bylo kompletně hotové , zahuštěné , zavařené 1x hodinu , na druhý den opět 1x hodinu.Maso jsme vezli v běžných taškách , jen v Chorvatsku jsem ho dala do lednice. Praktikovala jsem to tak , že po celodenním návratu z pláže jsem uvařila přílohu , brambory , rýži nebo těstovinové trubky s tvrdé semoliny , ty byly perfektní k vepřovému na paprice , jemná smetanová-papriková omáčka k nim šla úplně skvěle .Naše dospělé děti a manžel se tetelili blahem , než se osprchovali a dali do pořádku věci jídlo už vonělo.No a pak se vyráželo do města na kávičku , zmrzku,výborné vínko ,prostě jsme si dopřávali , ale po pořádném základu .

  • JarkaM
    JarkaM |

    7. 8. 2007 20:37

    Zdravím všechny diskutující:) Opravdu mi chvilku trvalo, než jsem se diskuzí prokousala, ale děkuji Ivaně za recept, který v nejbližších dnech vyzkouším. Trochu mě znechucují názory typu: kdo nemá aspoň na polopenzi, ať sedí doma a podobně.Důvody pro zavařování masa na dovolenou mohou být různé: v mém případě je to sedmiletý syn celiak, který vzhledem ke svému zdravotnímu stavu potřebuje řádně jíst. Samozřejmě se chystám jako každý rok kupovat na místě ryby a zeleninu, ale se stravováním v restauracích máme potíže i u nás, když personál mluví česky. A kromě nějakých masových konzerv samozřejmě napeču a zamrazím pro syna chleba a housky, jak to ostatně dělám celý rok. Musím se ještě jednou ohradit vůči extrémním názorům - ne každý se rád stravuje v restauraci, i když není omezovám financemi. Domnívám se, že je sice hezké diskutovat, ale současně nezapomínat na toleranci a respekt k jiným životním stylům než je můj vlastní.

  • Jarka
    Jarka |

    28. 6. 2007 13:44

    Já maso posolím načesnekuji a asi na 3 týdny naložím do hrnce (samozdřejmě v chladnějších měsících). Potom upeču a upečené i s výpekem dám do sklenic. Zavařuji hodinu na 100 stupňů.

  • Eva
    Eva |

    26. 6. 2007 12:04

    Zrovna včera jsem si zavařila 3 sklenice. I když se mi nechce, zařekla jsem se, že nebudu v tropických vedrech toto dělat, neodolala jsem. Zkrátka, co si vemem (na dovol.), to jako když najdem. A domácí je domácí. Když se něčeho navaří víc, budu to tak dělávat. A navíc, vidím, že to tak dělá spusta ženských :-)Také se mi protiví vepřové konzervy. Snad možná drůbeží. Tuhle jsme s manželem zkusili Slepici na paprice v konzervě a je výborná. S domácím knedlíkem. Ještě lepší než někde v hospůdce.

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    25. 6. 2007 12:15

    Při zavařování masa používám víčka s červenou gumou, radši nové a zavařuju slenice úplně ponořené.

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    25. 6. 2007 10:02

    Já bych to chtěla zkusit jako delikatesku, myslím že to zavařené maso je asi křehoučké no a jak autorka zmiňuje "chutný rosol" z kůže, to musí být lahůdka. Prosím jak zavařujete - sklenice je ponořená celá nebo stačí jen potopit k víčku?

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    24. 6. 2007 21:33

    Zito: nemyslím si,že všude v cizině jsou potraviny levnější než u nás.Podle mého názoru je to spíš naopak a navíc třeba v Chorvatsku mají ceny pro místní a cizince.Jedu tam opět letos na dovču a maso si zavařím,vezmu s sebou všechna dochucovadla a budu se moc těšit na krásných 14 dní,kdy mě opravbdu nebude na překážku si masíčko ohřát,uvařit např.špagety a baštit s rodinou to co máme rádi.Jinak místní specialitky určitě zase ochutnáme,ale nelíbí se mi názor,že pokud na to nemám,nemám jezdit do ciziny.Jinak máme plážová lehátka a s prostěradlem opravdu na pláž nepůjdeme,ani jako ti češi,které jste měla na mysli.:o))

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    24. 6. 2007 19:00

    Anonyme,proč se nepodepíšete,když oslovujete Bambulku je to slušnost.Musím na váš příspěvek reagovat:to tedy ležíte na pláži,máte hlad a mažete ohřívat maso z domova,když to není u vás otázka peněz,tak proč si nedáte místní salát nebo rybu,nebo cokoli na pláži?Když není hotel,ale apartmán, tak předpokládám jedete autem a všude v cizině jsou supermarkety,kde je to levnější než u nás,nakoupíte všechno čerstvé,i když bylo málo peněz za totáče tak jsem nakupovala tam,teď buď jedu na "dovolenou"do hotelu nebo to vskutku dovolená pro ženu není.A probůh lidi nechoďte na pláž s bílým prostěradlem místo osušky,to dělají pouze Češi !!!

  • Anonym
    Anonym |

    22. 6. 2007 20:51

    Pro "bambulku" , jezdím se synem k moři každý rok a vždy si doma pár sklenic masa nachystám.Nejde o to jestli na to mám nebo ne , ale když mám hlad si udělám jídlo , žádné organizování a nic podobného mě tedy nečeká.Přeji ti pěkné posezení "doma".

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    22. 6. 2007 13:53

    Teď to vypadá,že odsuzuji zavařování masa a hotových jídel.To vůbec ne.Naopak obdivuju všechny hospodyňky,které jsou ochotny před odjezdem na dovolenou zavařit si na každý den 1 teplé jídlo,aby zkrátka oni i jejich rodinka měly domácí stravu.Já jsem na to zkrátka líná a buď utratím víc peněz za restaurace a nebo se prostě na jídle ošidíme nějakými konzervami a uzeninami.A už vůbec bych maso nezavařovala i kdyby se mi chtělo po diskuzi,kterou si můžete přečíst pod receptem "Zavařené jídlo na dovolenou".Zde totiž zkušené kuchařky píší,že dětem by zavařenou domácí stravu vůbec nedoporučovali a že zkrátka i pro dospělého člověka může být taková domácí "konzerva" nebezpečná.A co se týká těch kupovaných konzerv,pořád se zde píše jen o hnusném vepřovém.To už jsem dlouho nejedla.Ale dají se vybrat i celkem dobrá hotová jídla.Různé guláše,masa v omáčkách,fazole v omáčce apod.

  • Anna
    Anna |

    22. 6. 2007 13:21

    Myslím,že jsme všichni zpohodlněli s přibývající nabídkou v obchodech. Ale kvantita není vždy zárukou kvality a proto občas sáhnu po nějakém starém osvědčeném receptu,jakým je třeba zavařené maso,domácí ovocný sirup ap. Koupená vepřová konzerva je vážně "fujtajbl". Kdo si navykl na to, co je teď v obchodech,může domácí přípravu odsuzovat...prostě,kdo nezná,neví o čem se tu píše.A to,že recept má v názvu "na dovolenou", ještě neznamená,že maso sebou beru k moři:-)))). Tam si dám raději nějakou specialitku.Pokud si ovšem někdo připraví potraviny doma,neodsuzuji to.Je to na uvážení každého. Přeji hezký den a hlavně dobrou chuť.P.S. paštiku už jsem neděla,ani nepamatuji. Ale chuťové buňky už pracují:-)))

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    22. 6. 2007 12:33

    Už po několikáte si pročítám diskuzi - podle toho jak přibývají příspěvky. Když jsme ještě neměli velký mrazák, také jsme maso takto zavářeli a musím říci, že je to opravdu delikatesa. A děvčata děláte někdo paštiku ? Vždy po zabijačce jsme ji z vepřových jater dělali, také se zavářela ve sklenicích a s kupovanou se to nedá vůbec srovnat.Letos jedeme do Chorvatska, bude to bez jídla, tak jsem nachystaná, že maso si nechám připravené v mrazáku, ráno než vyjedeme tak ho přendám do chladící tašky a myslím, že ho tak tam dovezu, tam prý je zařízená kuchyňka i s lednicí. Ale s tím zavařováním masa jste mě naladily, asi něco taky zavařím, aby bylo na studeno na chleba. díky za tip. M.

  • Juša
    Juša |

    22. 6. 2007 11:58

    Paní Ivano, děkuji, vždy jsem přemýšlela, jak zavařit maso, neboť manžel miluje vepřové maso v konzervě, když vidím ten hnus, jak ho chce pojídat, tak šílím. Musím ozkoušet. Myslím, že i cenově je tento recept velmi výhodný.

  • Anna
    Anna |

    22. 6. 2007 11:12

    Zavařuji takto již dlouho. Používám libovější bůček. Stačí otevřít a pak namazat na chleba,jako třeba kdysi čínské vepřové v konzervě.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 6. 2007 10:27

    Asi tak: Když už jedu na dovolenou někam, kde budu odkázaná na vlastní vaření, řeším to rychlým bezmasým jídlem - například špagety, na které bleskově stvořím zeleninový, houbový nebo sýrový mišmaš, nějaká ta slaná omeleta, tousty, atd. - A KDYŽ NÁS PŘEPADNE CHUŤ NA MASO, DÁME SI HO V RESTAURACI.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    22. 6. 2007 00:32

    Souhlasím,a jen tak mimochodem toto je diskusní fórum,ale nevidím názor na recept,chudák ten,kdo ho hodlá realizovat,bude mít asi po chuti než se tou diskusí prokouše.

  • bambulka
    bambulka |

    21. 6. 2007 16:04

    ..když nemám na dovolenou,alespoň na polopenzi,tak sedím radši doma..a už vůbec u moře ještě vařit..to je můj názor..jen to každodenní přemýšlení co uvařit-to není dovolená.. a cpát se zavařenýma konzervama..

  • barča
    barča |

    21. 6. 2007 15:23

    Ňulinko, sice máte takovou jemnou přezdívku, ale asi jste pěknej nervák, když Vás vytočí probíhající debata, že ?

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    21. 6. 2007 11:55

    Ten anonym jsem já,omlouvám se,nevšimla jsem si,že se mi vyplo přihlášení.

  • Anonym
    Anonym |

    21. 6. 2007 11:40

    Myslela jsem si,že komentáře se mají psát k určitému receptu jak chutnal a příp.hodnocení.Ale nevidím ani jeden názor,že ho někdo vyzkoušel.A debaty typu jak je to nezdravé patří spíš do diskusí,ne?

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    21. 6. 2007 11:25

    Ňulinko,co konkrétně myslíte těmi kravinami?Zrovna u tohoto receptu se mi zdá,že se rozvinula celkem zajímavá diskuze.Každý sem napíše svůj názor a svoji zkušenost se stravováním na dovolené.A to je myslím si obzvlášť v tuto dobu docela užitečné.Nebo ne?

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    21. 6. 2007 11:09

    Nechápu,proč někteří lidé píší takové kraviny!!!!Pokud chci maso zavařit,dle receptu vyzkouším a napíšu jak to dopadlo.Pokud ne,kliknu dál a zkouším něco jiného.Někdo si v kritice asi libuje,nenechte se otrávit!!!!!!

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    21. 6. 2007 10:51

    Zdeni,přejděme do diskuze,sic nás ukamenujou.

  • Eva Mlýnská
    Eva Mlýnská |

    21. 6. 2007 10:38

    Čtu tady tolik názorů, že mi to nedá se nepřidat. Na dovolenou jsem si vždycky zavařovala polotovary. Doma v pohodlí u sporáku to zabere jeden večer a je po starostech co s jídlem. 14 dní bych o kupovaných vepřových konzervách, paštikách a pod. být nechtěla. I ten pečený vepřový bůček z doma zavařené konzervy je něco úplně jiného.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    21. 6. 2007 10:37

    Paní Šárko,teď úplně mimo téma:kam přesně jezdíte do Roháčů?My s manželem Roháče milujeme.Jezdíme tam každý druhý rok a bydlíme v penzionu u Michala v Zuberci.Vřele doporučuji.Letos jedeme do Tatranské Lomnice.Pozítří.

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    21. 6. 2007 09:51

    Maso na dovolenou zavařuji běžně,jako matka dětí ? ve věku 18 a 24 let řeším spotřebu jídla prostě zavařením 1 teplého jídla denně. Zeleninu kupujeme čerstvou ,udělám z ní hromadu salátu k tomu, letos do Chorvatska mám z nádherně libového masa ptáčky, guláš, znojemskou apod.,z vepřového základ pod rizoto,segedín , špagetku z doma namletého libového masa ,kuřesí plátky . Zítra odjíždíme do Roháčů pod stan,do hor bez lednice a tam v lese gulášek bodne.Doma bych se klidně spokojila s těstovinami se zeleninou , ale bílkoviny je potřeba po náročných tůrách dodat , ale jen tuňákem-zase to je jen konzerva se to nedá řešit. Milovníci tofu,šmakounů a soji totiž naši nejsou.A jestli už někdo zkusil oběd uvařit na malém cestovním vařičku , který si donesete na zádech teplé jídlo pro dospělce , kdy nevíte jestli nejdříve kafe , polévku nebo těstoviny , vzduch kolem nádobu ochlazuje , tak ví,o čem mluvím.To samé v Chorvatsku.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    21. 6. 2007 09:51

    Zavařování masa a hotových jídel je opravdu věc názoru asi tak jako používání syrových vajec do nepečených moučníků.Obdivovala jsem vždy svoji sestru,když před dovolenou zavařovala spoustu jídel,aby na dovolené nemusela vařit.To jsem si vždy říkala,že to bych raději na tu dovolenou nejela.Jako děti jsme se na dovolených s rodiči opravdu klidně celý týden živily pytlíkovými polívkami,konzervami,paštikami a uzeninami.Zrovna tak jako dospívající,když jsme jezdili na čundry a zrovna tak,když jsme jezdili s našimi dětmi a na to,abychom chodili po restauracích nebyly peníze.Za ten týden se nikdy nikomu nic nestalo.Svým dětem jsem na čundr ochotna maximálně upéct buchtu a na první den usmažit řízky.Ale jak říkám,je to opravdu věc názoru.

  • Jana
    Jana |

    21. 6. 2007 09:01

    Ice, ono je to ještě jinak. Když je člověk sám nebo s podobně laděným partnerem, tak prostě může tu plotnu o dovolené vynechat a udělá to s chutí. Když vám pak ale začnou poloodrostlé děti co moc vařit neumí jezdit s kamarády na chaty a studentské prázdniny a buď není ve finančních možnostech rodičů veškerých účastníků jim denně dávat na oběd v restauraci nebo tam ta možnost vůbec není, tak jsou takovéhle věci moc šikovné. Raději sebou vždycky zavařím synovi několik sklenic různého jídla, než abych riskovala, že bude jíst 14 dní jen uzeniny, polívky z pytlíků, paštiky a kupované konzervy z kdoví čeho nebo maso kopuené a hned nepřipravené, čili zasmrádlé. Nebo se pletu?

  • ice
    ice |

    21. 6. 2007 08:16

    ..souhlasím,ani já bych nezavařovala maso..a už vůbec ne na dovču..ještě na dovolený lítat okolo jídla a plotny..toho si užiji celý rok doma:)..a taky radšiuvařím čerstvé jídlo..třeba k obědu jen salát..

  • Hana Kokorska
    Hana Kokorska |

    20. 6. 2007 19:48

    Přeji hezký den.Maso jistě vyzkouším.A k tomu dlouhému vaření jen tolik,pokud si zpočítáme jak dlouho vaříme maso a kolik sklinek zavaříme zároveň maso,které pak jen prohřejem,tak si myslím že to žádná energická bomba určitě není.

  • barča
    barča |

    20. 6. 2007 17:06

    Verčo Nováková, kdybychom o receptech zde nediskutovaly, tak snad nemá cenu tuto rubriku vést, ne ? Taky jsem zakončila slovy, když Vám chutná, není co řešit. V tom je přece ta podstata, že diskutujeme a řešíme. Vidím, že je ale dost zastánkyň zavařovaného masa, tak kdo chce ať zavařuje, kdo nechce ať ne, hlavně klid.

  • Martina
    Martina |

    20. 6. 2007 11:57

    Ahoj lidi, toto maso je opravdu dobré a dělá se již léta. Žiju na vesnici a toto maso dělala už moje babička, protože jsme chovali prasata. Je to fakt dobré. A hodí se jak na tu dovču, tak i na ten rychlý oběd doma, ale třeba i na chleba a okurku k tomu.

  • Ivana
    Ivana |

    20. 6. 2007 10:06

    Mě připadá zbytečné zavařovat hotové jídlo,když si zavařím zvlášt maso,tak na dovolené si velmi rychle připravím to, na co mají ostatní chut.Viz třeba přidám hříbky a mám maso na hříbkách.

  • Ivana C.
    Ivana C. |

    20. 6. 2007 07:30

    Domácí maso ze sklenice je prostě lahůdka a když se bezpečně skladuje v chladné místnosti nebo ve sklepě, tak se mu nemůže ani nic stát. A když přesto sklenice "pustí", tak se prostě bohužel musí vyhodit. Možná že kdyby oponentky tuhle domácí dobrotu ochutnaly, tak změní názor.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    20. 6. 2007 06:32

    Ivano,tady nešlo o žádnou kritiku Vašeho receptu.Přečtěte si všechny komentáře k receptu "Zavařené jídlo na dovolenou" a vše pochopíte.Verčo Nováková,vyslovit vlastní názor,byť třeba kritický,to se zde nesmí?

  • Ivana
    Ivana |

    19. 6. 2007 20:31

    Díky za podporu, taky jsem nechápala takovou odezvu, protože u nás to používáme mnoho let a je to recept po babičce a ještě se opravdu nestalo, že by někomu nechutnalo.

  • verča nováková
    verča nováková |

    19. 6. 2007 20:01

    Když tomu nerozumíte, tak nekritizujte. Zavařené maso se hodí vždycky, když nemáte čas nebo když příjdou nečekaní hosté a nemáte co podat. A na dovolenou je to špička, vydrží cestu autem a nezkazí se. Určitě je to bezpečnější než jakákoliv konzerva, protože víte, co tam je zavařené, ale u konzervy to nevíte nikdy. Tak nekritizujte!!!!!!!!

  • Ivana
    Ivana |

    19. 6. 2007 11:48

    Napsala jsem špatně nadpis,. Má to být Zavařené maso na dovolenou:Prosím o opravu.

  • barča
    barča |

    19. 6. 2007 11:36

    Souhlas se Zdenou, zavařovat maso na doma mi také přijde nesmyslné a nebezpečné. Pro Alex, když maso vaříte celkem 2 hod, tak to je co se týká spotřeby energie tedy bomba a výsledek je pouze vařené vepřové jen se solí , no nic moc, ale když Vám chutná, není co řešit.

  • Alex
    Alex |

    19. 6. 2007 10:25

    Dělám něco podobného.Jen vařím první den 1 hod a po 24 hod znovu stejný čas.Kdo jednou ochutnal nepozře kupovanou vepřovku.Když mám náladu maso předpeču.Jíme studené,sestra používá i do rizota.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    19. 6. 2007 09:26

    Nezlobte se na mě,ale po tom, co se tady psalo o zavařování masa,že je to vlastně tak trochu riskantní pro zdraví,tak se mi zdá jako naprostý nesmysl zavařovat si maso na doma,pro případ,že potřebujeme uvařit rychlý oběd.Myslím si,že rychlý oběd se dá uvařit i čerstvý a stoprocentně bezpečný.

Abecední seznam: