• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Zapékané droždí
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané droždí

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané droždí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory vařené ve slupce
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      kostka droždí
    • 4
      ks vejce
    • 50
      ml mléko
    • sýr
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo
    • 1
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka. Na pánev dáme vrchovatou lžíci másla s kapkou oleje a orestujeme cibuli pokrájenou na proužky. Přidáme droždí a nastrouhaný česnek. Za stálého míchání necháme rozpustit - odstavíme. Zapékací mísu vymažeme máslem a dáme do ní polovinu brambor, osolíme, opepříme a zakápneme octem. Přidáme drožďovou směs a poklademe zbytek brambor, které také osolíme a opepříme. Zalijeme rozšlehanými vejci v mléce. Posypeme sýrem - já nešetřím, čim víc tím líp a zapékáme asi 20 minut.
2
Výborné jako samostatné jídlo, ale i jako příloha k masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Zapékané těstoviny s rajčaty a špenátem

Zapékané těstoviny s rajčaty a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin | 21. 2. 2007 19:00

    Tak jsem to udělal,jen jsem tam dal jednou tolik droždí a místo mléka podmáslí...nemělo to chybu:)

  • Magda | 16. 2. 2007 13:43

    Tak jsem udělalo, ale nějak nás to nenadchlo. Přitom kvasnice máme rádi - jak pomazánku, tak knedlíčky apod. K těm bramborám mi to moc nešlo.

  • englicka | 23. 1. 2007 12:56

    tento recept je naše rodinná tradice,vařívala babička,maminka a já si ho akorát trošku poupravila:o))když jsem poprvé o tomto receptu řekla mýmu chlapovi málem utekl:o)a dnes to je jedno z jeho nejoblíbenějších jídel.Příště tam můžete dát trochu uzeniny to nechutná též špatně:o)))

  • Věra | 23. 1. 2007 08:47

    Teda Markétko to je dobrota... a klidně tam příště dám 2 a možná 3 kostky droždí a 2 veliký cibule. Je to moc moc dobrý doporučuji :-)) Ocet není vůbec cítit nebojte se.

  • Tereza Jarčušková | 22. 1. 2007 13:34

    Ivanka, nebojte sa toho octa, ide tam len 1 lyžica na pol kila zemiakov, bude to dobré. Ja robím jeden druh zemiakového šalátu s takýmto množstvom octu a je to akurát.

  • englicka marketa | 22. 1. 2007 09:30

    to je věc chuti,já tento recept různě obmněňuji-jednou jsem tuto variantu zkusila z octem a moc ná chutnalo-napadlo mě to protože dělávam štocuhané brambory na cibulce právě z kapkou octa.a to je mňamka:o)))takže můžete ale i nemusíte každopádně výrazně tam cítit není...

  • Ivana Přikrylová | 21. 1. 2007 20:58

    Kvasnice miluju. Dělám jak kvasnicovou polévku, kvasnicové knedlíčky či kvasnicovou pomazánku. Tak tohle ještě neznám a určitě vyzkouším, jen mi tam jaksi nesedí ten ocet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Droždí Máslo Mléko Ocet Pepř mletý Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Maso tří barev

Maso tří barev

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Vepřové se smetanovo-žampionovou…

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Zelňačka III.

Zelňačka III.

Gratinovaná brokolice

Gratinovaná brokolice

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Doporučujeme

25 minut
Salát se sýrem, fazolkami, čočkou a špenátem

Salát se sýrem, fazolkami, čočkou a…

10 minut
Melounový nanuk

Melounový nanuk

10 minut
Rychlá ředkvičková pomazánka

Rychlá ředkvičková pomazánka

5 minut
Bylinkovo-octová marináda

Bylinkovo-octová marináda

30 minut
Hamburger podle Pohlreicha

Hamburger podle Pohlreicha

40 minut
Kachní prsa na meruňkách

Kachní prsa na meruňkách

40 minut
Pizza bolognese

Pizza bolognese

20 minut
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Bazar
Barvy na keramiku a sklo - bez zapékání Barvy na keramiku a sklo - bez zapékání Více info
Barvy na keramiku a sklo - bez zapékání Barvy na keramiku a sklo - bez zapékání Více info

Poslední sledované recepty

53
Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný
Borůvkový koláč II. -…
49
Cuketa plněná mletým masem
Cuketa plněná mletým…
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Lehký levandulový sirup
Lehký levandulový sirup
39
Drobenka - žmolenka
Drobenka - žmolenka

Zajímavé články

Špíz ze spíže? Vyzkoušejte masový špíz s paprikou
Špíz ze spíže? Vyzkoušejte masový špíz s paprikou
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Variace na jahodový džem: s mangem, chilli, vanilkou i bez vaření
Variace na jahodový džem: s mangem, chilli,…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Cyril a Metoděj: Věrozvěsti, kteří šířili víru a okurky
Cyril a Metoděj: Věrozvěsti, kteří šířili víru a…
AHA.cz Erbová na Maledivách vzteky bez sebe: Prosím! Už stačí!

Erbová na Maledivách vzteky bez sebe: Prosím! Už stačí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Jak dopadlo testování online nákupů na Košík.cz?

Vyzkoušeli jste: Jak dopadlo testování online nákupů na Košík.cz?

Dáma.cz Masturbace už není hříšná: Kde a jakým způsobem se nejčastěji ukájíme?

Masturbace už není hříšná: Kde a jakým způsobem se nejčastěji ukájíme?

Blesk pro ženy Jablko nepadlo daleko od stromu! Dcery nejkrásnějších modelek zastiňují své matky

Jablko nepadlo daleko od stromu! Dcery nejkrásnějších modelek zastiňují své matky

Ženy.cz Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Blesk.cz Hororový závěr dovolené Missky Fajksové: Stát se tohle v Asii, tak mi hrábne, prozradila!

Hororový závěr dovolené Missky Fajksové: Stát se tohle v Asii, tak mi hrábne, prozradila!

SportRevue.cz 18 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je Pavel Nedvěd

18 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je Pavel Nedvěd

Maminka.cz Tohle že je máma 5 dětí? Známá fitness trenérka ukázala své tělo 9 týdnů po porodu dvojčat

Tohle že je máma 5 dětí? Známá fitness trenérka ukázala své tělo 9 týdnů po porodu dvojčat

Blesk Horoskopy Ravenova červencová věštírna: Zlepší se to?

Ravenova červencová věštírna: Zlepší se to?

Abecedazahrady Jak správně zamrazit bylinky, aby neztratily barvu a chuť

Jak správně zamrazit bylinky, aby neztratily barvu a chuť

  • Recepty.cz
  • Zapékané droždí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí