Zapečený květáček Soňa

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jiberry

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák
    • 3
      kg brambory
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      kelímek šlehačka
    • mléko
    • 150
      g eidam sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Syrový květák rozebereme na růžičky a posekáme, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Obojí dáme do mísy, osolíme, podle chuti opepříme (doporučuji moc nepřehánět, aby vynikla jemná chuť květáku), promícháme, vyklopíme do máslem vymazaného pekáčku. Posypeme strouhaným sýrem, zalijeme šlehačkou a trochou mléka. Pečeme zvolna - záleží na troubě, ale průměr je 40 - 60 min. Je hotovo, když máme zlatavou kůrčičku nahoře a uvnitř je ještě trochu šlehačky.
2
Poměr květáku a brambor je na vlastní chuti, ale brambor by nemělo být víc než květáku.
3
Recept je od kolegyně Soni a celá rodina ho miluje.

Komentáře k receptu

  • Simona
    Simona |

    29. 5. 2008 13:31

    pečení trvalo na muj vkus dlouho příště si květák i brambory trochu předvařím ale chut vynikající

  • Simona
    Simona |

    29. 5. 2008 10:14

    zrovínka jsem dala do trouby a pokusila jsem se to ještě vylepšit špetkou muškátového květu, ten normálně přidávám do květákové polévky, tak jsem zvědavá jak se uplatní tady. Snad to neskazím.