Vrstvený salát

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • celer 1 1/3 sklenice - sterilizovaný
    • 200
      g šunka nářezová - na kostky
    • 6
      ks vejce vařené na kostky
    • 1
      plechovka kukuřice sterilizovaná větší - (bez nálevu)
    • 2
      ks jablka nakrájená na plátky
    • 1
      ks majonéza menší
    • 1
      ks pórek menší - na kolečka
    • 200
      g sýr na hrubo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vrstvíme na sebe podle pořadí ingrediencí, začínáme celerem. Do skleněné nebo porcelánové mísy objemu asi 4 litry a necháme uležet nejméně přes noc.
2
Chutná výborně, nebojte se kombinací ingrdiencí, velmi dobře do sebe zapadají, můžeme použít samostaně nebo jako přílohu k bílému masu, ale hlavně tento salát používám na slavnostní příležitosti.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Sára
    Sára |

    16. 8. 2014 23:45

    bezkonkurenční fantazie chutí,kdokoli zkusí tak mi dá za pravdu. ;-)

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    18. 2. 2013 08:40

    Salát byl výborný a hezky vypadal. Dávám 1.

  • Ivushkaa
    Ivushkaa |

    2. 1. 2013 12:30

    Náš oblíbený salát ;-). Jen majonézu nadlehčuji trochou bílého jogurtu. Celer dávám ve dvou vrstvách dolů a přibližně doprostřed.

  • Lenka Vavrošová
    Lenka Vavrošová |

    1. 9. 2007 12:56

    Děláme ho často, ale nedáváme do něj sýr a je taky moc dobrý.

  • Irča
    Irča |

    20. 5. 2007 21:54

    Zrovna včera jsem dělala podobný salát, akorát jsem do něj nedávala pórek a sýr.Jablka jsem nedala na plátky, ale strouhala jsem je nahrubo na struhadle. Musím říct, že to bylo opravdu vynikající a osvěžující.

  • Eva
    Eva |

    27. 4. 2005 14:13

    Naprosto perfektní!

  • Helena
    Helena |

    19. 4. 2005 10:46

    Já ten recept znám pod jiným názvem, ale to nevadí. Navrstvím přesně podle návodu a těsně před podáváním promíchám, je vynikající. Ještě pro toho, kdo nemůže majonézu, já dáván zakysanou smetanu, nebo kombinuji 1/2 majonézy a 1/2 smetany, dle libosti.

  • Hana
    Hana |

    11. 4. 2005 06:39

    Majonéza nemá protéct a opravdu se myslí ta malá 100 gr , ale může být i větší podle libostii každého, když se srvíruje tak se podává jako koláč ,kdy se berou všechny vrstvy a na talíři si to může každý promíchnout

  • Martinka
    Martinka |

    8. 4. 2005 20:30

    Lepší je když majolku promícháte se šlehačkou(jedno balení). Zálivka prosákne celím salátem a pak je to tedy, jak říkáme mi nymburáci, SALÁT ŇAM ŇAM

  • Alice
    Alice |

    7. 4. 2005 09:50

    Mám také několik otázek, vesměs vyplývají z mé nezkušenosti: tu majonézu nepromíchávám ? Pokud je to standardní malá majonéza, nemá šanci protéct, ani když je light. Jakou volíte (třeba tekutější) značku ? A vlastně - jaké je balení „menší“ - já to brala jako tu malou vaničku (cca 100 g), ale třeba je to sklenička (asi 250 ml) ? Děkuju předem za odpověď, ráda bych to zkusila. Mám jen teoretický návrh - dala by se majonéza trochu povolit šťávou z kompotu nebo třeba nálevem z celeru či kukuřice ?

  • Věra
    Věra |

    7. 4. 2005 03:11

    Salát jsem již zkoušela a mohu potvrdit, že je opravdu skvělý. Majonézu dát pod pórek, nebojte se experimentovat.

  • Zdeňka Kováčová
    Zdeňka Kováčová |

    6. 4. 2005 13:42

    Není mi jasné. Majonézu navrstvit jako poslední vrstvu pod pórek a sýr nebo promíchat s ostanímiingrediencemi. Jinak vypadá tento salát zajímavě.