• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Vídeňský zákusek
    Napište svůj komentář k receptu

    Vídeňský zákusek

    autor: J.Tereza
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Vídeňský zákusek
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 250
        g moučkový cukr
      • 4
        ks vejce
      • 1
        balíček vanilkový cukr
      • 1,25
        ml rostlinný olej
      • 1,25
        ml mléko
      • 300
        g polohrubá mouka
      • 1
        balíček prášek do pečiva
    • Náplň
      • 1
        l pomerančový džus
      • 2
        ks zlatý klas
      • 6
        lžíce cukr
    • Ozdoba
      • 3
        dl pomerančový džus
      • 5
        dl smetana ke šlehání
      • 2
        balíček ztužovač šlehačky
      • 3
        balíček cukrářské piškoty
      • hnědý rum
      • čokoládová poleva

    Postup přípravy receptu

    1
    Přísady na těsto společně dobře prošleháme, těsto vlejeme na plech a upečeme. Necháme na plechu vychladnout.
    2
    Džus přivedeme s cukrem k varu (asi 2 dl z něj odlejeme), vlejeme ve zbytku džusu rozmíchané Zlaté klasy a uvaříme hustý krém. Teplý krém vlejeme na těsto a v chladu necháme dobře ztuhnout.
    3
    Potom na něj natřeme dotuha vyšlehanou šlehačku se ztužovačem. Piškoty namáčíme v džusu s rumem a skládáme těsně vedle sebe na šlehačku. Vrch ozdobíme polevou cik-cak. Řezy krájíme podle piškotů.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vídeňský řízek

    Vídeňský řízek

    Vídeňský bramborový salát

    Vídeňský bramborový salát

    Malinový zákusek

    Malinový zákusek

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Tereza J.
      Tereza J. | 12. 9. 2007 13:41

      Simonka, máte to tam napísané - prešľahať - nie premiešať. Takže dáte ingrediencie do misy a šľahačom prešľaháte :)))

    • Simona Štanclová
      Simona Štanclová | 12. 9. 2007 13:05

      Není mi jasné, co to znamená prošlehat těsto - znamená tu utřít vejce s cukrem a olejem nebo pouze všechny přísady promíchat bez šlehání.Děkuji

    • Marcela
      Marcela | 1. 2. 2007 10:11

      Vynikající, musela jsem všem v práci dát recept. Dávám 1*!!!!

    • Zdeňka
      Zdeňka | 15. 11. 2006 19:10

      Díky,paní Terezko,už jsem o tom uvažovala,že si to kilové balení koupím,ale ještě pořád jsem měla Zlaté klasy.Teď jsem použila poslední,ale protože hodně peču,myslím,že nebudu mít problém velké balení spotřebovatA ty dvoubarevné ořechové kuličky určitě vyzkouším.

    • Airan
      Airan | 14. 11. 2006 19:07

      Hotovo:-) Vrele doporucuji, kdo byl nadseny z receptu na zrave rezy tady opet si prijde na sve. Moucnik je vyborny, priprava je rychla a pokud si sezenete par malych pomocniku jako ja, je to raz na raz:-)))

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 14. 11. 2006 15:02

      Zdenka, u nás predávajú normálne 40g balenie, ale kúpte aj veľké balenie, využijete a miniete ho, veď len na tomto webe je dosť receptov so zlatým klasom. Použijete ho aj na dukátové buchtičky, má dlhú záruku.

    • Zdeňka
      Zdeňka | 14. 11. 2006 14:09

      Krémový prášek se prodává v Globusu,bohužel jenom kilové balení.Menší jsem zatím nikde neviděla.Zlaté klasy si vozím ze Slovenska,bohužel jsem tam už 3 roky nebyla.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 14. 11. 2006 13:43

      Anonym pozor na pudingy, musíte zvýšiť množstvo, Zlatý klas je podstatne tuhší.

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 14. 11. 2006 13:29

      Slovník pojmů - Výrobce: Amylon, Havlíčkův Brod

    • Anonym
      Anonym | 14. 11. 2006 13:29

      teda toto móóóc láká můj mlsný jazýček,musím co nejdřív vyzkoušet. a ty klasy jednoduše nahradím pudinkem na jaký budu mít zrovna chuť.o)))

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 14. 11. 2006 13:26

      Airan, pri najbližšej návšteve Prahy môžem zásoby doplniť :))) Gabika, nepamätám sa, m§žem pozrieť v obchode.

    • Airan
      Airan | 14. 11. 2006 12:55

      Zakusek vypada tak velice lakave, ze bych se do toho dneska dala. Nejaky ten Zlaty klas jeste mam:-)))

    • Gábina Houšková
      Gábina Houšková | 14. 11. 2006 08:32

      Terezko, nevíte od jakého českého výrobce je ten Krémový prášek?

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 14. 11. 2006 07:14

      Zlatý klas v Čechách nahraďte Krémovým práškem, neviem , či ho všade dostať. Nie je to puding, aj keď podstata je tá istá. Ak by ste použili puding, nestačia 2 ks, pridajte ešte1/2 - 1 sáčok, závisí aký hustý je puding. Ten krémový prášek dostať aj u nás a je vyrábaný v Čechách.

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 13. 11. 2006 20:06

      Zkuste nahlédnout do Slovníku pojmů... Zlatý klas - nahraďte v Čechách Krémovým práškem (má stejné složení jako Zlatý klas).

    • ANULIK
      ANULIK | 13. 11. 2006 19:31

      Tieto rezy som piekla prvý krát v nedeľu. Bála som sa, ale dopadlo to nad moje očakávanie. Použila som 3 smotany v prášku,4,5 dcl mlieka ,2 stužovače. Piškoty krásne sedeli na šľahačke a veľmi pekne sa dal zákusok krájať. Nie je to presladené a vychladnuté sú osviežujúce.treba vyskúšať!

    • Marta
      Marta | 13. 11. 2006 16:29

      Mám dotaz, co jsou to zlaté klasy, že by puding?

    • Pavla Balcárková
      Pavla Balcárková | 13. 11. 2006 15:04

      Co jsou prosím Zlaté klasy?

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 13. 11. 2006 12:49

      Pani Hanka, už odpovedala za mňa Gabika. Piškóty len zľahka namočte do džúsu s rumom. Ja si to nalejem do taniera, ponorte a ihneď vytiahnite von , netreba to tam nechávať ani otáčať. Piškóty potom ostanú vcelku. Koláč režete podľa piškót, teda rezy sú také veľké ako piškóty.

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 13. 11. 2006 11:08

      Díky Gábino, mám oba recepty vytištěné a jeden z nich určitě vyzkouším.

    • Gábina Houšková
      Gábina Houšková | 13. 11. 2006 10:38

      Hanko, dělám podobné řezy - lambada III. KDyž ty piškoty jen lehce namočíte, tak se nic nestane a nebudou rozmočené.

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 13. 11. 2006 10:16

      Terezko, zkoušela jste tento moučník? Co by se stalo, kdyby se piškoty daly na krém? Mám strach, aby se polorozmočené piškoty snesly s ušlehanou šlehačkou. Nezlobte se, že mám hloupé otázky...

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
    Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Cukrářské piškoty Hnědý rum Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Pomerančový džus Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Zlatý klas Ztužovač šlehačky
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Domácí čokoláda

    Domácí čokoláda

    Velikonoční mrkvový beránek

    Velikonoční mrkvový beránek

    Bílý šťovíkový boršč

    Bílý šťovíkový boršč

    Hrnková kávová buchta

    Hrnková kávová buchta

    Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

    Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

    Tvarohové muffiny

    Tvarohové muffiny

    Salát z buřtů

    Salát z buřtů

    Melounový nanuk

    Melounový nanuk

    Kynuté buchty z remosky

    Kynuté buchty z remosky

    Doporučujeme

    40 minut
    Zeleninový boršč

    Zeleninový boršč

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    28
    Jablečný piškot (korpus)
    Jablečný piškot (korpus)
    28
    Masarykovo cukroví z Krkonoš
    Masarykovo cukroví z…
    26
    Pangas raz dva
    Pangas raz dva
    25
    Bramboračka s houbami
    Bramboračka s houbami
    23
    Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou
    Salát se sýrovo…

    Zajímavé články

    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?

    Sledujte nás

    AHA.cz Pikantní tajemství oslavenkyně! Douglas sbalil Ivanku na sprosťárnu

    Pikantní tajemství oslavenkyně! Douglas sbalil Ivanku na sprosťárnu

    AHA.cz Brejchová slaví 81, ale… Už neví o světě, šokuje dcera Tereza

    Brejchová slaví 81, ale… Už neví o světě, šokuje dcera Tereza

    AHA.cz Deník Aha! 21.1.2021

    Deník Aha! 21.1.2021

    Dáma.cz Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Dáma.cz Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Ženy.cz Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Maminka.cz Výborný domácí chleba i bez pekárny - vyzkoušejte náš recept!

    Výborný domácí chleba i bez pekárny - vyzkoušejte náš recept!

    Reflex.cz Americká inaugurace: Krátká procházka po dějinách ceremoniálů 20. století

    Americká inaugurace: Krátká procházka po dějinách ceremoniálů 20. století

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    • Recepty.cz
    • Vídeňský zákusek
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí