Vepřová žebírka na pivu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce smetana ke šlehání
    • vepřové maso 2 ks - žebírka asi po 180 g
    • mletý kmín čerstvě mletý
    • pivo jedna osminka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z očištěných jarních cibulek odkrojíme zelenou nať a nakrájíme na tenká kolečka, bílý konec podélně rozpulíme. Máslo rozehřejeme na pánvi, na silnějším plameni. Na něm opečeme vepřová žebírka po každé straně asi 2 - 3 min., přidáme osmahnutou cibulku a krátce osmahneme, žebírka osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Vše přendáme z pánve na talíř a přikryté necháme stát. Pivo vlijeme na pánev a necháme jednou vzkypět. Přimíchame smetanu a omáčku, necháme asi 2 - 3 min. povařit. I omáčku dochutíme solí, pepřem a kmínem.
2
Maso včetně šťávy, kterou pustilo dáme zpět do pánve prohřát a přidáme pokrájenou nať. Žebírka přendáme na 2 nahřáté talíře a obložíme osmahnutou cibulkou, jako příloha jsou velmi dobré houskové, nebo bramborové knedlíky a ředkvičkový salát s pažitkou.
3
Na osobu asi 1 800 kj - 430 kcal, 38 g bílkovin, 31 g tuku, 1 g cukru

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.