Vepřová pečeně po balkánsku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: princezna

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu. Očistíme feferonky, vyřízneme semeník, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Ostrým nožem maso propícháme a do otvorů vložíme feferonky. Povrch masa potřeme prolisovaným česnekem. Maso obalíme slaninou a převážeme nití. Opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, podlijeme asi 125 ml vody a pečeme asi 90 minut. Občas podlijeme vypečenou šťávou.
2
Polévkovou zeleninu nakrájíme na kostičky a po hodině ji přidáme k masu společně s bylinkami a rajčatovým protlakem. Podlijeme vínem. Pečeni vyjmeme, šťávu prolisujeme, můžeme zahustit solamylem. Podáváme s bramborami vařenými ve slupce.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: