Vepřová kýta na jablku a česneku

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřová kýta
    • sůl
    • kmín
    • paprika - sladká
    • máslo
    • česnek
    • jablka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky z vepřové kýty naklepeme, osolíme, okmínujeme a opaprikujeme, na másle opečeme z obou stran. Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince a nakrájíme na měsíčky, česnek oloupeme.
2
Na každý plátek masa dáme nakrájená jablka a stroužky česneku. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme cca hodinu. Když je maso měkké, jablka s česnekem rozmačkáme. Při podávání na každý plátek dáme směs z rozmačkaných jabllek a česneku. Nejvhodnější přílohou jsou hranolky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kwardisss
    kwardisss |

    19. 2. 2012 12:05

    místo Jablka jsem použi hrušku a ve fázi dušení přilil trochu červeného vína.Vynikající doporučuji vyzkoušet

  • hjbhj
    hjbhj |

    30. 10. 2011 11:19

    Neví někdo, jestli by to šlo i bez těch jablek?

  • Daniela Šrámková
    Daniela Šrámková |

    27. 1. 2009 21:45

    Moc dobré i s holoubětem :-)

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    4. 1. 2009 16:28

    Dělala jsem na dnešní oběd, k tomu 'Brambory trochu jinak' zdejší recept na úpravu brambor a bylo to opravdu velmi dobré

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    18. 11. 2008 18:45

    Delala jsem minuly tyden. Bylo to dobre, ale asi jsem mela moc sladka jablka a v kombinaci s cesnekem nam to nejak nesedelo. Recept nezavrhuji, ale priste musim dat jablka kyselejsi. Ta sladkost byla dost neprijemna, i kdyz nam masa upravena na sladko nevadi. Nevim, kde jsem udelala chybu, kdyz vsem ostatnim tolik chutnalo. Vidim to na ta jablka:)))

  • Pavla Poláková
    Pavla Poláková |

    18. 11. 2008 14:19

    Výborný recept...zkoušela jsem jej na nedělní oběd s hranolkama a bylo to fakt super, celá rodina si pošmákla. Dávám za 1 !!!

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    15. 9. 2008 14:30

    Veroniko, vy těm zedníkům podstrojujete...:)))) A udělali to aspoň pořádně? Jinak to jídlo je opravdu dobré.

  • veronika kučerová
    veronika kučerová |

    15. 9. 2008 13:17

    Vynikající..děkuji za receptík..... zedníci si pomlaskávali. Jednoduché, rychlé.. maso se krásně rozpadávalo.

  • Jana Z
    Jana Z |

    25. 2. 2007 14:02

    Skutečně to bylo vynikající, použila jsem vykostěnou kotletu, asi 4 jablka, 7 stroužků česneku a dusila v troubě.Jako přílohu jsme měli brambůrky ala tuty jen bez sýra a slaniny.Dávám za jedna

  • Anonym
    Anonym |

    22. 11. 2006 14:55

    Bylo to výborné, od oka jsem dala tři menší jablka a tři stroužky česneku. Sneslo by to asi i víc, ale chválila to i moje teta.