Velikonoční nádivka s kešu oříšky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 65 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jarulinka1

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g krůtí maso můžeme nahradit kuřecím či králičím masem
    • 200
      g uzené maso - vařené
    • 100
      g slanina
    • 100
      g kešu oříšky
    • 4
      ks vejce
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      ks rohlík
    • 1
      ks cibule
    • 3
      hrst posekané bylinky kopřiva, petrželka, pažitka
    • 1
      sklenice mléko
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Uvaříme maso. Oloupeme cibuli a česnek. Slaninu nakrájíme, pár plátků si dáme zvlášť. Kešu oříšky nasucho opražíme na pánvi, pár si jich necháme na zdobení. Bylinky posekáme nahrubo, rovněž si jich část odložíme na posyp.
2
2. Rohlíky navlhčíme mlékem a pak je spolu s oběma druhy masa, oloupanou cibulí a česnekem umeleme na masovém strojku. Hotovou směs osolíme, opepříme, přidáme rozklepnutá vejce, nahrubo nasekané bylinky, kešu oříšky a nakrájenou slaninu a vše dobře promícháme.
3
3. Formu vyložíme pečicím papírem, dno poklademe plátky slaniny a naplníme nádivkovou směsí. Vršek nádivky posypeme zbylými kešu oříšky a zbytkem bylinek. V troubě předehřáté na 180°C pečeme asi 30 až 45 minut dozlatova.
4
Tip: Do náplně můžete přidat i orestované žampiony. Nemáte-li bylinky, lze využít špenát.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.