Veganské skořicové rolky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 15 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 200
      ml mandlové mléko
    • 20
      g droždí
    • 2
      lžíce javorový sirup
    • 1
      lžíce lněná semínka
    • 1
      lžíce kokosový olej
    • 200
      g hladká mouka
    • 200
      g žitná mouka
    • 1
      lžička skořice
  • Náplň
    • 50
      g vlašské ořechy
    • 2
      ks banány
    • 4
      ks datle
    • 2
      lžíce javorový sirup
    • 1
      lžíce skořice
  • Na ozdobení
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 70
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do malé misky nalijte vlažné mléko a prošlehejte s rozdrobeným droždím a javorovým sirupem. Na teplém místě nechte vzejít kvásek, asi 5 minut.

RADA: Jak na kynuté těsto?

2
Ve velké míse promíchejte lněné semínko se 3 lžícemi vlažné vody, počkejte 1 minutu a poté přidejte rozpuštěný kokosový olej, obě mouky, skořici a špetku soli. Nakonec vmíchejte vzešlé droždí. Prohněťte vařečkou, ale použít můžete i ruce, až vznikne měkké, lehce lepivé těsto. Na pomoučněné ploše těsto ještě krátce rukama zpracujte. Přendejte do olejem vytřené mísy, překryjte utěrkou a nechte na teplém místě 1 hodinu kynout.
3
Zatím připravte náplň. Na suché pánvi orestujte ořechy. Nasypte je do mixéru spolu s banány, nasekanými datlemi, javorovým sirupem a skořicí a rozmixujte dohladka.
4
Troubu rozehřejte na 180 °C. Pečicí formu vytřete kokosovým olejem. Na pomoučněné ploše vyválejte z těsta obdélníkový plát o velikosti přibližně 20 x 40 cm. Celou plochu potřete tenkou vrstvou náplně. Z užší strany zarolujte do pevné rolády. Nakrájejte na 3 cm vysoké špalíky a ty rozložte do formy řezem nahoru. Překryjte utěrkou a nechte ještě 25 minut kynout. Pečte 30 minut dozlatova. Citron s moučkovým cukrem našlehejte dohladka. Hustým krémem ozdobte zchladlé rolky a podávejte.

RADA: 5 vychytávek k pečení

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: