Vdolky s povidly a šlehačkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, sůl, citr. kůru a vejce rozmícháme v mléce. Pak přidáme rozpuštěné máslo, rum, kvásek a vše zpracujeme na hladké těsto. Na teplém místě ho necháme vykynout. Těsto na pomoučeném vále vyválíme na plát vysoký cca 1,5 cm a vykrajujeme z něj kolečka, která smažíme ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách dozlatova.
2
Hotové vdolky dáme odsát od přebytečného tuku na papírový ubrousek a po vychladnutí je potřeme povidly, ozdobíme ušlehanou šlehačkou a pocukrujeme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MaximBrite
    MaximBrite |

    25. 8. 2013 08:24

    Dnes proběhnou taky tak jsme zvědav :-)

  • martin
    martin |

    2. 2. 2013 09:35

    dnes ho vyskouším a uvidíme :-P

  • Anonymous
    Anonymous |

    15. 4. 2012 09:19

    vyborny

  • Anonymous
    Anonymous |

    15. 4. 2012 09:19

    super vyorjy

  • Anonymous
    Anonymous |

    15. 4. 2012 09:19

    tak si to uzij

  • Anonymous
    Anonymous |

    15. 4. 2012 09:18

    jj

  • Kathuska
    Kathuska |

    1. 9. 2011 19:19

    Tento recept dělala moje babička akorát bez rumu a citronové kůry, takže se snad nebudete zlobit, když to bez toho udělám taky.... tak papa :-* a snad se mi to povede O:-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: