Vánoční perníky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 125
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 3
      vejce
    • 250
      g med
    • 2
      skořice
    • 0,5
      hřebíček mletý
    • perníkové koření
    • 500
      g hladká mouka
    • prášek do pečiva
  • poleva
    • cukr
    • bílek
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme dvě celá vejce a dobře je vmícháme. Přidáme tekutý med, koření do perníku. Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem a přisypeme ke krému. Dobře propracujeme a vláčne těsto zabalíme do chladničky do potravin. fólie. Na 30 minut ho dáme do chladničky. Troubu rozpálíme na 180 C. Z těsta vyválíme placku silnou asi 5 mm a vykrajujeme různé tvary. Kousky vyrovnáme na pečícím papíře vyložený plech. Cukroví potřeme rozšlehaným vajíčkem a ozdobíme mandlemi, pokrájeným citronátem a oranžmátem, hrozinkami nebo kandovaným ovocem. Dáme do trouby a pečeme asi 15 minut na 180 C. Perníčky necháme minimálne dva týdny uležet. Tak budou nadýchanější.

Komentáře k receptu

  • Májulenka
    Májulenka |

    3. 12. 2010 21:23

    Tak doufám, že se mi perníčky povedou a jinak díky za recept . ;-) :-P

  • Tereza T
    Tereza T |

    2. 12. 2010 17:11

    Přeloženo, díky.

  • Bara
    Bara |

    2. 12. 2010 11:41

    A slovensky tomu jako neni rozumět. Pekla jsem přesně podle návodu a perníčky jsou vynikající

  • Sam
    Sam |

    1. 12. 2010 19:01

    je to slovensky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-(