Tyrolský závin

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g hladká mouka
    • 210
      g tuk
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 4
      ks žloutek
    • 40
      g droždí
    • 3
      lžíce smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Droždí rozmícháme ve vlahé smetaně. Mouku, cukr, žloutky a nastrouhaný tuk dáme do mísy. Přidáme rozpuštěné droždí (ne kvásek) a vypracujeme těsto. Rozválíme na placku a třikrát ji přeložíme (jako když balíme závin). Dáme na talíř a přikryjeme nahřátým hrncem.
2
Necháme asi půl hodiny odpočinout. Potom rozdělíme na dvě části a z každé vyválíme placeku, potřeme nádivkou a zavineme. Necháme vykynout na plechu. Před vložením do trouby potřeme povrch vajíčkem a několikrát propíchneme, aby nepraskl.
3
Je velice dobrý!
4
Nádivka dle chuti - ořechová, maková či povidlová.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.