Tvarůžkové halušky s dokřupava opečenou haluškovou slaninou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g olomoucké tvarůžky (syrečky)
    • 700
      g brambory
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 200
      g slanina
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oškrábané syrové brambory nastrouhejte a vodu z nich nevylévejte. Vmíchejte vejce, mouku a osolte. Pokud bude potřeba, přidejte trochu mouky.
2
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Těsto přesuňte do cedníku na halušky a lžící jej protlačujte rovnou do vroucí vody. Můžete také použít dřevěné krájecí prkénko. Nejprve jej namočte ve vařící vodě a poté na něj rozetřete zhruba 1 cm silnou vrstvu těsta. Prkénko pak opřete o okraj hrnce, nožem odkrajujte malé nočky a rovnou je házejte do vroucí vody. Postupujte rychle v několika várkách podle toho, kolik těsta se na prkénko vejde.

RADA: Jak správně připravit halušky?

3
Když jsou halušky hotové, vyplavou na hladinu. Vyberte je děrovanou naběračkou a hned pokračujte s další várkou. Uvařené halušky promíchejte s nastrouhanými tvarůžky.

RADA: Tipy na recepty se sýrem

4
Slaninu nakrájejte na plátky a opečte na pánvi. Dejte ji prozatím stranou a na vypečeném tuku orestujte dozlatova cibule nakrájené na kolečka. Halušky rozdělte na talíře a na každou porci dejte bohatou dávku opečené slaniny a cibule.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: