Tvarohové nočky s omáčkou ze špenátu a nivy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na noky
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 250
      g měkký tvaroh libovolný obsah tuku
    • 4
      lžíce hrubá mouka nedá se přesně říci, podle hustoty tvarohu
  • Na omáčku
    • 2
      česnek 1-2
    • 0,3
      masox
    • 150
      g sýr niva
    • mléko
    • 250
      g špenát mražený - sekaný
    • 300
      ml šlehačka nebo 250 ml + 50 ml mléka
    • 0,5
      lžička oregáno oregano - nebo bazalka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z tvarohu slijeme přebytečnou vodu a smícháme s ostatními přísadami, mouku přidáváme opatrně po lžících za pilného hnětení, správně husté těsto lze tvarovat prsty a drží tvar. Trpělivější mohou tvarovat malé knedlíčky o průměru cca 2-3 cm, my línější vyválíme válečky o tloušťce 2 cm a krájíme je po cca 1 cm nožem, poté vložíme do osolené vroucí vody o objemu min. 2 l a vaříme za občasného míchnutí cca 8 minut. Hotové nočky plavou.
2
Na rozmrazený špenát nadrobíme masox a mícháme na středním ohni do vyvaření přebytečné vody, pak zalijeme šlehačkou, do které jsme předtím nastrouhali Nivu. Přidáme česnek a povaříme do rozpuštění Nivy. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme mlékem, po ukončení varu dáme oregáno (čerstvé či sušené).
3
Omáčku nalijeme na nočky a můžeme podávat, masomilní mohou do omáčky přidat osolená, opepřená a osmahnutá kuřecí prsa nakrájená na kostky.

Komentáře k receptu

  • Michaela
    Michaela |

    7. 2. 2012 15:42

    Noky i omáčka byly výborné, moc děkuji za recept, přítel byl nadšený :-)

  • alenek
    alenek |

    8. 7. 2008 16:38

    Děkuji za nápad. Jdu zkoušet a zítra napíšu, jak jídlo dopadlo a hlavně zda chutnalo přítelovi, mlsnému jazýčkovi.Nemůže mít hold každý den maso.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: