Třebovské tyčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Janinka*

Suroviny

Vložit do nákupu
  • I.těsto
    • 140
      g hladká mouka
    • 100
      g hera
    • máslo
    • 30
      g moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • citronová kůra
  • II.těsto
    • 140
      g mleté vlašské ořechy
    • 140
      g moučkový cukr
    • 1
      ks bílek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze surovin I. vypracujeme těsto a dáme na chvíli odpočinout do ledničky. Před použitím si z něj kousek oddělíme na ozdobné proužky. Mezitím vypracujeme ze surovin II. druhé těsto. Obě těsta vyválíme na stejné placky (cca 20x 20 cm). Dospod dáme I. těsto, potřeme bílkem a navrch dáme těsto II.
2
Poté si z odloženého zbytku I. těsta vyválíme 4 válečky stejné délky, jako je šířka placek. Válečky dáme cca 1,5 cm od horního a spodního okraje a dva zbývající dáme rovnobežně s předchozími na střed (necháme mezi nimi cca 3 cm) - všechny lehce přitiskneme. (Před jejich položením opět potřeme bílkem na přichycení).
3
Vezmeme ostrý nůž a mezi vnitřními válečky rozdělíme placku na dvě poloviny. Poté z každé poloviny krájíme kolmo na válečky proužky (cca 1 cm široké). Vznikají nám tím tyčky, jako od plotu. Hotové poklademe na plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
4
Vynikající jsou tak po týdením uležení.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.