Těstoviny Alfredo

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: hanazealand

Suroviny

Vložit do nákupu
    • těstoviny Uvařené (nejlépe kvalitní široké nudle)
    • pórek Kousek pokrájený na půlkolečka
    • bílé víno Trochu
    • smetana
    • slanina
    • žampiony (Nebo jiné houby)
    • špenát Mladý
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks žloutek
    • parmazán
    • bazalka Čerstvé na dozdobení
    • muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpálenou pánev nalijeme bílé víno, necháme krátce povařit (aby se zbavilo alkoholu), přidáme slaninu pokrájenou na kousky, pórek a houby. Promícháme a vaříme asi 2 minutky, přidáme sůl, pepř. Přilijeme smetanu, přihodíme špenátové lístky, vložíme těstoviny a prohřejeme je.
2
Nakonec vmícháme krátce žloutek a můžeme ochutit muškátovým oříškem. Servírujeme v hlubokém talíři, vytvoříme kopeček na vrch dokončíme strouhaným parmezánem a lísky bazalky.
3
Velice jednoduché, pěkné na oko a moc chutné.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    18. 2. 2008 18:14

    Manzel je lepsi jede pracovat do cesky restaurace, protoze se jmenui Farfalle alfredo a se pouziva parmska sunka. ne maslo, ne zampiony, etc.

  • Marketa
    Marketa |

    30. 11. 2007 04:54

    Manžel je šéfkuchař v italské restauraci a omáčku Alfredo dělají jinak - smetana, maslo, parmazán, pepř a sůl. Alfredo je jen ta omáčka, pak se dělá různě třeba s kuřecím masem a brokolicí, se žampiony a tak.

  • kometka
    kometka |

    29. 11. 2007 14:04

    jednou jsem tyto těstoviny jedla v mexiku,v italské restauraci a nikdy na tu výbornou chut nezapomenu.takže děkuji za tip,hned vyzkouším