Tátův štrůdl dle Ládi Hrušky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks pomazánkové máslo
    • polohrubá mouka stejné množství jako pomazánkového másla
  • náplň
    • 2
      ks jablka
    • skořicový cukr
    • rozinky
  • na potření
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Budeme potřebovat pomazánkové máslo, sůl a stejné množství polohrubé mouky, jako máme pomazánkového másla.
2
Vezmeme si mísu a vše do ní nasypeme a pořádně prohněteme pěkně mezi prsty. Přidáme pár jablíček (tak dvě zhruba) a nastrouháme je. Poté těsto uválíme a vyskládáme na něj nastrouhaná jablka, dle chuti můžeme přidat rozinky nebo oříšky, vše co máme rádi. Celé to pak posypeme skořicovým cukrem.
3
Pak zabalíme a potřeme vajíčkem, navrch ještě můžeme dát mandličky. Vložíme to celé do trouby na 180 stupňů a necháme péct tak třičtvrtě hodiny. Poté vyndáme a máme lahůdku hotovou.

Komentáře k receptu

  • Zdena
    Zdena |

    23. 2. 2015 18:33

    Duplikát. Závin z pomazánkového másla, závin meteleskum bleskum. Nechápu proč se tu jen recepty množí a nezkontroluje se vůbec nic.