Tagliatelle se špenátem, mascarpone a parmezánem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: WhiteRabbit

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g listový špenát
    • 150
      g mascarpone
    • 120
      g sladká smetana
    • 7
      stroužek česnek
    • 1
      lžička muškátový oříšek strouhaný
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce olivový olej na smažení
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka kmín
    • 4
      lžíce parmazán může být i Niva
    • 1
      balení tagliatelle

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V osolené vodě uvaříme tagliatelle. Mezitím si na pánvi rozpustíme máslo, olivový olej, přidáme česnek nakrájený nadrobno. Když se máslo roztopí a česnek přehřeje, přidáme nastrouhaný muškátový ořech - dle chuti.
2
Přidáme pokrájený listový špenát, podusíme cca 5 minut. Nepřikrýváme, musí se vypařit voda ze špenátu. Potom osolíme, okořeníme, přilijeme smetanu. Přidáme mascarpone a trošku vody z těstovín - cca 2 polévkové lžíce. Promícháme a ještě minutku slabě povaříme.
3
Tagliatelle smícháme s omáčkou, posypeme parmezánem a podáváme. Nejlépe s pohárem kvalitního bílého vína. :)

Komentáře k receptu

  • Spesl
    Spesl |

    17. 7. 2017 12:22

    Výborné, jen mě zarazilo to množství muškátového oříšku, je hodně aromatický, stačí opravdu jen párkrát strouhnout na struhadle.