Tabbouleh

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      hrnek bulgur
    • 2
      hrst máta čerstvá nasekaná
    • 6
      hrst petržel plocholistá nasekaná
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 2
      ks rajčata střední pevná
    • 0,5
      ks citronová šťáva
    • 4
      lžíce extra panenský olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bulgur zalijte vroucí vodou a nechte asi hodinu nabobtnat (pokud spěcháte, můžete ho asi 10 minut povařit). Pak ho slijte a vymačkejte vodu.
2
Mátu a petržel nasekejte najemno. Cibulky oloupejte a nakrájejte. Rajčata omyjte a nakrájejte na kostičky.
3
Vychladlý bulgur v míse zalijte šťávou z citronu a olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem a vmíchejte bylinky se zeleninou. Jemně promíchejte a podávejte vychlazený.
4
//**Náš TIP:** V Libanonu, odkud tabbouleh pochází, do něj přidávají také skořici a další aromatické koření.//

Komentáře k receptu

  • karo.lina
    karo.lina |

    26. 6. 2014 11:43

    Právě jsem dojedla..pecka <3