Sýr - tvrdý i tavený

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vařeného zchladlého mléka rozdrobíme tvaroh. Za stálého míchání ohříváme dokud nevznikne syrovátka kterou scedíme. Necháme okapat.
2
Přidáme sůl a sodu. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme tvaroh mícháme do vytvoření táhlé hmoty. Pokud se hmota nespojí a netáhne posypeme jí ještě trochou sody. Hmota se zpění a spojí.
3
Vlijeme do formy na srnčí hřbet nebo do misky. Můžeme přidat kmín, papriku, ... dle chuti.
4
Tavený: Pokud dáme do hodně - asi 50°C teplého mléka vznikne tavený sýr. Přidáme česnek, kousky slaniny či šunky.
5
Já dělám sýr jen z poloviční dávky a je ho dostatečné množství.
Použité ingredience v tomto receptu: Jedlá soda Máslo Mléko Sůl Tvaroh

Komentáře k receptu

  • Ludmila Buzková
    Ludmila Buzková |

    16. 10. 2014 10:09

    Dobrý den, nepochopila jsem výrobu toho taveného sýra, nevím co mám dát do 50 st teplého mléka jsestli ten scezený tvaroh a nebo už výsledný produkt a nepíšete kolik toho mléka má být :-)

Další doporučené recepty: