Svačina chudého tkalce

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: airan

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Česnek zbavíme slupky, ale jinak paličky ponecháme vcelku. Položíme paličky na alobal, přidáme stonky petržele, zakapeme 2 lžícemi oleje, zabalíme a dáme zapéct do trouby na 20 minut.
2
Opečený česnek sloupneme a spolu s nadrobeným chlebem, petrželí a zbytkem oleje rozmixujeme. Pak přidáme do lučiny a už jen vidličkou promícháme.
3
Usmažené palačinky rozkrojíme na půl. Debrecínské párky překrojíme na 2-3 kusy, uděláme do nich jemné zářezy a prudce osmahneme na oleji. Pak je zabalíme do palačinek (jako kornout).
4
Položíme do krabičky, vedle nandáme ochucenou směs, podáme manželovi a nevšímáme si jeho poznámky, že to vypadá na svačinu chudého tkalce.

Komentáře k receptu

  • patla
    patla |

    24. 2. 2007 21:13

    No to mi připomíná, jak nám jednou v Krkonoších soudruzi naservírovali taky pokrm "chudých tkalců" vepřov stejk přes cel talíř s bramborákem.

  • Airan
    Airan |

    23. 2. 2007 13:19

    Holky, dekuji:-)) Zdenko, ty palicky jsou opecene, rozmixovane jsou jako maslo, nemusite se bat mnozstvi.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    23. 2. 2007 12:57

    Airan,opravdu 4 paličky česneku,ne stroužky?Česnek je u nás hodně oblíbený,ale v tomto receptu se mi ho zdá opravdu moc.Děkuji.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    23. 2. 2007 11:23

    Nááádhera :-))))) Kravské palačinky nám moc chutnaly, tak jich příště udělám víc, aby bylo i na tuhle dobrotu :-))

  • Ludmila Krutská
    Ludmila Krutská |

    23. 2. 2007 10:37

    Airan, bez Vašich úžasných komentářů by recepty nebyly to správné.Jen tak dál, vy dokážete nejen dobře uvařit ale i pobavit.

  • Di
    Di |

    23. 2. 2007 10:00

    Airan, v jste fakt úžasná!

Poslední navštívené:

Abecední seznam: