Šunkové grissini

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 160 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 450
      g hladká mouka
    • šunka několik plátků
    • 15
      g droždí
    • 1
      špetka sůl
    • vlažná voda
    • olej na vymazání plechu
    • 1
      špetka cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Droždí promícháme a trochou vody a mouky špetkou cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek (asi 30 minut).
2
Jakmile vykyne, promícháme ho se zbytkem mouky a solí, dle potřeby přidáme vodu a uhněteme v hladké těsto. Opět necháme kynout na teplém místě zhruba (1 hodinu)a pak z něj uděláme tyčinky široké asi 1,5 cm průměr, dlouhé asi 10 cm.
3
Položíme na vymazaný plech, necháme opět 1 hodinu kynout, a pak dáme na 5 minut do vyhřáté trouby.
4
Hotové tyčinky necháme vychladnout a na jejich konce namotáme plátky šunky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.