Špagety s nivou a bazalkou

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: dasadasa

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček špagety
    • 2
      ks cibule větší
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • mléko
    • zeleninový vývar
    • 250
      g sýr niva
    • bazalka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme a necháme na oleji zesklovatět, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme mlékem, přidáme kostku zeleninového bujonu a povaříme. Musí nám vzniknout hladká omáčka. Do hotové vmícháme nastrouhanou nivu a hrst pokrájené čerstvé bazalky.
2
Je to rychlé a velice chutné jídlo. A pokud doplníte špagety na talíři opečenými kousky kuřecího masa získáte delikatesu. Zkoušela jsem bazalku přidat k cibuli a spolu s ní ji orestovat - je to více aromatické.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Angeliis
    Angeliis |

    31. 1. 2013 19:18

    Kolik dáváte mléka ? :-)

  • Tom
    Tom |

    1. 2. 2012 14:33

    Nouzovka na likvidaci zbytků, uvařím a nikoho neurazím... ;-)

  • Petra
    Petra |

    19. 4. 2011 22:13

    Niva velmi vynikala a bazalka taky. Moje děti s mužem mi to taky pochválili a za to jsem moc ráda. :-*

  • milacik100
    milacik100 |

    27. 10. 2010 13:57

    Mooooc sme si s přítelem pochutnali, ale teda kalorická bomba to je strašná, a to mlíko to místo smetany už nezachránilo :-)

  • sosnulinka
    sosnulinka |

    23. 10. 2010 13:46

    Dobré, rychlé, ne moc složité a hlavně už jsme těstoviny s nivou a bazalkou snědli. :) Děkuji za recept. Přidávám do své kuchařky.

  • Jiří Hanke
    Jiří Hanke |

    5. 7. 2008 14:02

    Rychlé, snadné, chutné.

  • Ondra a Lenka
    Ondra a Lenka |

    19. 1. 2008 18:37

    Fakt dobrý vařili jsme ji včera a dnes ji děláme znovu ale namísto špaget používáme gnocci

  • michala
    michala |

    8. 8. 2006 10:48

    právě jsem dojedla, je to výborný

  • Jaji
    Jaji |

    12. 7. 2006 19:58

    Ted sme s pritelem dojedli:) Bylo to super! Jen jsme doma nemeli bazalku, ale i tak to bylo fajne:)

  • jarda brabec
    jarda brabec |

    19. 6. 2006 18:12

    geniálnííí! ja sem uplne dřevo na vaření,ale tohle je rychlý a mňamózní..ani sem netusil ze se dá na omáčku použít mlíko a ne jen tučná smetana..